Artikel top billede

Nationalbanken vil trække stikket til kritiseret it-projekt

Nationalbankens betalingssystem, Kronos2, står til at blive skrottet over de kommende år. Systemet, der tidligere har været udsat for kritik, blev både fordyret med adskillige millioner af kroner og stærkt forsinket.

Natiobankens betalingsplatform Kronos2 står til at blive skrottet over de kommende år.

Meldingen om udfasningen kommer kort tid efter, at it-projekt var kommet op at køre.

Det skriver Finanswatch.

It-projektet, der skulle være bankens nye platform for betalinger, blev stærkt forsinket, og regningen endte på 370 millioner kroner tilbage i 2018. Det var en fordyrelse på 170 millioner kroner i forhold til det oprindelige budget på 200 millioner kroner, skriver Finanswatch.

Det var således landets banker, der endte med at betale for budgetoverskridelserne, der nu kan vise sig at være forgæves.

Ifølge mediet har Nationalbanken meldt ud tirsdag, at fra 2024/25 vil man overgå til Target Services, der er en sammenlignelig løsning under den europæiske centralbank og derved udfase Kronos2.

"Det er en hovedløs gerning. Nationalbanken kan ikke på nogen måde retfærdiggøre, at man så kort tid efter, at man har fået færdiggjort it-opgaver i den her prisklasse og med så store budgetoverskridelser, går ud og siger, at nu skal man ikke bruge systemet og godt kan lade det henfare til tidligere slægters gang. Det er helt vanvittigt. Så jeg forstår ikke, hvis ledelsen i Nationalbanken kan sidde stille på stolen i sådan en sag," siger Hans Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, til Finanswatch.

Ordføreren kræver nu, at erhvervsministeren udarbejder en redegørelse om sagen af Nationalbanke.n, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.