Rekord stort antal nye webbutikker under corona: “2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op”

Den landsdækkende nedlukning af de fysiske butikker har skabt grobund for rekordmange nye webshops, der har set dagens lys.

Tirsdag forlængede regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen endnu engang nedlukningen af den danske detailhandel frem til 17. januar.

Og den omfattende fysiske nedluknigen har fået antallet af nye online-butikker tl at slå rekord.

Det vurderer webhosting-selskabet Dandomain, ifølge Børsen.

“2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op på alle parametre. Dansk e-handel har aldrig været større end i år, og vi har heller aldrig hjulpet så mange nye e-handlere i gang, som vi har gjort i år,” siger Anders Eiler, salgsdirektør i Dandomain til avisen.

Siden marts har antallet af nye webshops hos selskabet ligget på indeks 228 i forhold til samme periode forrige år.

Læs også: Antallet af fup-butikker på nettet eksploderer: ”Det går én vej, og det er, at det bliver værre”

Travlhed hos webbutikkerne
Det store behov for nethandel kan også ses hos de eksisterende butikker. Der har de seneste måneder også slået alle rekorder for butikkerne online.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 49 procent af interesseorganisationens medlemmer svarer, at online-handlen er mere end 50 procent større end året før.

For 22 procent er handlen i deres onlinebutikker steget til mere, end det dobbelte og for syv procent, er der tale om en stigning på 200 procent sammenlignet med 2019.

Læs mere her: Julehandel presser online-butikker som aldrig før: Online-handlen er eksploderetPremium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.