Rekord stort antal nye webbutikker under corona: “2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op”

Den landsdækkende nedlukning af de fysiske butikker har skabt grobund for rekordmange nye webshops, der har set dagens lys.

Tirsdag forlængede regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen endnu engang nedlukningen af den danske detailhandel frem til 17. januar.

Og den omfattende fysiske nedluknigen har fået antallet af nye online-butikker tl at slå rekord.

Det vurderer webhosting-selskabet Dandomain, ifølge Børsen.

“2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op på alle parametre. Dansk e-handel har aldrig været større end i år, og vi har heller aldrig hjulpet så mange nye e-handlere i gang, som vi har gjort i år,” siger Anders Eiler, salgsdirektør i Dandomain til avisen.

Siden marts har antallet af nye webshops hos selskabet ligget på indeks 228 i forhold til samme periode forrige år.

Læs også: Antallet af fup-butikker på nettet eksploderer: ”Det går én vej, og det er, at det bliver værre”

Travlhed hos webbutikkerne
Det store behov for nethandel kan også ses hos de eksisterende butikker. Der har de seneste måneder også slået alle rekorder for butikkerne online.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 49 procent af interesseorganisationens medlemmer svarer, at online-handlen er mere end 50 procent større end året før.

For 22 procent er handlen i deres onlinebutikker steget til mere, end det dobbelte og for syv procent, er der tale om en stigning på 200 procent sammenlignet med 2019.

Læs mere her: Julehandel presser online-butikker som aldrig før: Online-handlen er eksploderet
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.