Artikel top billede

Store prisstigninger på grafikkort i vente: Leverandører er pressede og vil sætte priserne op

Grafikkort står til at stige kraftigt i pris i den kommende tid, lyder advarslen fra Asus. Se hvorfor her.

Prisniveauet for grafikkort ligger allerede pænt højt. Og alt tyder på, at niveauet i den kommende tid bliver endnu højere, hvor priserne for grafikkort står til at stige yderligere.

Sådan lyder det fra Asus’ tekniske marketingdirektør Juan Jose Guerrero III, der i en post på Facebook meddeler, at Asus vil skrue yderligere op for priserne i det nye år.

Prisstigningerne skyldes samlet set øgede omkostninger, meddeler han.

“Vores nye MSRP (‘manufacturers suggested retail price,’ red] afspejler øgede omkostninger til komponenter, drift og logistiske aktiviteter plus en fortsættelse af import-afgifter,” lyder det fra Asus-chefen.

Meldingen kommer efter, at priserne på grafikkort i forvejen er steget i den seneste tid i perioden efter lanceringen af Nvidias GeForce RTX 30 og AMD’s Radeon RX 6000.

Ikke mindst disse to lanceringer fik efterspørgslen til at stige så meget, at leverandørene havde svært ved at følge med i en klassisk cocktail for øgede priser.

Juan Jose Guerrero III skriver, at Asus efter bedste evne ‘navigerer’ i en ‘tid præget af hidtil usete ændringer i markedet’ og derfor håber på brugernes forståelse.

Det sker med henvisning til blandt Covid-19, der både har fået efterspørgslen til at sige og gjort det sværere og dyrere både at producere og transportere produkterne.

Det amerikanske techmedier WCCFtech skriver, at de øvrige grafikkort-producenter ventes at følge trop med tilsvarende prisstigninger, da de arbejder i samme marked som Asus.

WCCFtech vurderer, at der vil komme prisstigninger på de allerede dyre og efterspurgte Nvidia GeForce RTX 30’ere og AMD Radeon RX 6000’ere samt på motherboards i AMD 500-serien og den kommende Intel 500-serie.

Læs også:

Blærede biler, bærbare og byer: Her er de tech-trends vi ser allermest frem til i 2021

Efter mere end 10 år på andenpladsen sigter AMD igen efter grafik-tronen: Så vilde er de nye grafikkort

En ulv i ninja-klæder: Razers Blade 15 Advanced er undercover-gamerens våde drøm