Store prisstigninger på grafikkort i vente: Leverandører er pressede og vil sætte priserne op

Grafikkort står til at stige kraftigt i pris i den kommende tid, lyder advarslen fra Asus. Se hvorfor her.

Prisniveauet for grafikkort ligger allerede pænt højt. Og alt tyder på, at niveauet i den kommende tid bliver endnu højere, hvor priserne for grafikkort står til at stige yderligere.

Sådan lyder det fra Asus’ tekniske marketingdirektør Juan Jose Guerrero III, der i en post på Facebook meddeler, at Asus vil skrue yderligere op for priserne i det nye år.

Prisstigningerne skyldes samlet set øgede omkostninger, meddeler han.

“Vores nye MSRP (‘manufacturers suggested retail price,’ red] afspejler øgede omkostninger til komponenter, drift og logistiske aktiviteter plus en fortsættelse af import-afgifter,” lyder det fra Asus-chefen.

Meldingen kommer efter, at priserne på grafikkort i forvejen er steget i den seneste tid i perioden efter lanceringen af Nvidias GeForce RTX 30 og AMD’s Radeon RX 6000.

Ikke mindst disse to lanceringer fik efterspørgslen til at stige så meget, at leverandørene havde svært ved at følge med i en klassisk cocktail for øgede priser.

Juan Jose Guerrero III skriver, at Asus efter bedste evne ‘navigerer’ i en ‘tid præget af hidtil usete ændringer i markedet’ og derfor håber på brugernes forståelse.

Det sker med henvisning til blandt Covid-19, der både har fået efterspørgslen til at sige og gjort det sværere og dyrere både at producere og transportere produkterne.

Det amerikanske techmedier WCCFtech skriver, at de øvrige grafikkort-producenter ventes at følge trop med tilsvarende prisstigninger, da de arbejder i samme marked som Asus.

WCCFtech vurderer, at der vil komme prisstigninger på de allerede dyre og efterspurgte Nvidia GeForce RTX 30’ere og AMD Radeon RX 6000’ere samt på motherboards i AMD 500-serien og den kommende Intel 500-serie.

Læs også:

Blærede biler, bærbare og byer: Her er de tech-trends vi ser allermest frem til i 2021

Efter mere end 10 år på andenpladsen sigter AMD igen efter grafik-tronen: Så vilde er de nye grafikkort

En ulv i ninja-klæder: Razers Blade 15 Advanced er undercover-gamerens våde drøm

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.