Store prisstigninger på grafikkort i vente: Leverandører er pressede og vil sætte priserne op

Grafikkort står til at stige kraftigt i pris i den kommende tid, lyder advarslen fra Asus. Se hvorfor her.

Prisniveauet for grafikkort ligger allerede pænt højt. Og alt tyder på, at niveauet i den kommende tid bliver endnu højere, hvor priserne for grafikkort står til at stige yderligere.

Sådan lyder det fra Asus’ tekniske marketingdirektør Juan Jose Guerrero III, der i en post på Facebook meddeler, at Asus vil skrue yderligere op for priserne i det nye år.

Prisstigningerne skyldes samlet set øgede omkostninger, meddeler han.

“Vores nye MSRP (‘manufacturers suggested retail price,’ red] afspejler øgede omkostninger til komponenter, drift og logistiske aktiviteter plus en fortsættelse af import-afgifter,” lyder det fra Asus-chefen.

Meldingen kommer efter, at priserne på grafikkort i forvejen er steget i den seneste tid i perioden efter lanceringen af Nvidias GeForce RTX 30 og AMD’s Radeon RX 6000.

Ikke mindst disse to lanceringer fik efterspørgslen til at stige så meget, at leverandørene havde svært ved at følge med i en klassisk cocktail for øgede priser.

Juan Jose Guerrero III skriver, at Asus efter bedste evne ‘navigerer’ i en ‘tid præget af hidtil usete ændringer i markedet’ og derfor håber på brugernes forståelse.

Det sker med henvisning til blandt Covid-19, der både har fået efterspørgslen til at sige og gjort det sværere og dyrere både at producere og transportere produkterne.

Det amerikanske techmedier WCCFtech skriver, at de øvrige grafikkort-producenter ventes at følge trop med tilsvarende prisstigninger, da de arbejder i samme marked som Asus.

WCCFtech vurderer, at der vil komme prisstigninger på de allerede dyre og efterspurgte Nvidia GeForce RTX 30’ere og AMD Radeon RX 6000’ere samt på motherboards i AMD 500-serien og den kommende Intel 500-serie.

Læs også:

Blærede biler, bærbare og byer: Her er de tech-trends vi ser allermest frem til i 2021

Efter mere end 10 år på andenpladsen sigter AMD igen efter grafik-tronen: Så vilde er de nye grafikkort

En ulv i ninja-klæder: Razers Blade 15 Advanced er undercover-gamerens våde drømmest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.