Artikel top billede

Morgen-briefing: David Heinemeier Hansson utilfreds med dansk immigrations-system / 100 millioner kroner til forskning i algoritmer / Hyundai i drøftelser med Apple om bil-samarbejde / Mercedes på vej med kæmpeskærm

David Heinemer Hansson utilfreds med dansk immigrations-system. 100 millioner kroner til forskning i algoritmer. Hyundai i drøftelser med Apple om bil-samarbejde. Mercedes på vej med kæmpeskærm. Facebook udelukker Trump på ubestemt tid. Amazon køber 11 Boeing 767-300 fly til egen transportflåde.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Fredagens morgen-briefing er sammensat af din altid morgen-friske morgen-vært, Dan Jensen.

David Heinemeier Hansson utilfreds med dansk immigrations-system

Den danske it-rigmand David Heinemeier Hansson er godt utilfreds med det danske immigrationssystem.

Topudvikleren - der blandt andet står bag det verdensberømte frameworld Ruby on Rails - har boet i USA siden 2004.

Men på Twitter skriver han: “Har første-parket til det danske immigrationssystem lige nu. Grotesk firkantet og distancerende. For bare en skide familiesammenført opholdstilladelse, skal man består en dansk prøve inden for seks måneder midt I en pandemi?,” skriver han.

Du finder hans tweet her.

100 millioner kroner til forskning i algoritmer

Velux Fonden og Villum Fonden lægger 100 millioner kroner på bordet til et stort forsknings-projekt, der over de kommende 10 år skal dykke ned i vores brug af algoritmer og kunstig intelligens.

Projektet har fået nanvet “Algoritmer, data og demokrati” - eller ‘ADD’ - og det er ideen, at projektet skal kortlægge vores brug af algoritmer og data og “skabe indsigt i og forklare sammenhænge samt udvikle både teknologiske og samfundsmæssige løsninger, der kan genskabe tilliden til institutionerne,” lyder det fra fondene.

“Den teknologiske udvikling accelererer tendenser i samfundet til populisme, polarisering, konspirationer, konflikter og øget ulighed. Dermed væves miljømæssige, sociale, politiske og økonomiske kriser sammen og øger den generelle mistillid til samfundets traditionelle institutioner,” hedder det.

I spidsen for forskningsprojektet sidder professor Sine Nørholm Just fra RUC.

Du kan læse mere om projektet hos Velux Fonden her.

Hyundai i drøftelser med Apple om bil-samarbejde

Den sydkoreanske bil-producent Hyundai er i tidlige drøftelser med Apple om samarbejde om udviklingen af elektrisk drevne biler samt batteri-udvikling, lyder det fra Hyundai.

Det sker efter, at Korea Economic Daily TV forleden fortalte, at de to selskaber havde holdt møder, hvilket omgående fik Hyundais aktiekurs til at stige med 24 procent.

“Apple og Hyundai er i dialog, men samtalerne er på et meget tidligt stadie, og intet er blevet besluttet,” lyder den korte melding fra det sydkoreanske selskab.

Ifølge Korea Economic Daily TV drøfter Apple og Hyundai blandt andet muligheden for, at enten Hyundai eller Kia skal producere produkter for Apple på amerikanske fabrikker.

Hyundai og Apple samarbejder i dag allerede om CarPlay.

Mercedes på vej med kæmpeskærm

Vi bliver i bil-verdenen i et par linier endnu. For tyske Daimler AG - der jo står bag Mercedes - er klar med en kæmpe skærm til kommende Mercedes-modeller.

Den nye skærm - som Daimler kalder for ‘Hyperscreen’ - kommer til at strække sig over stort set hele frontpanelet i de kommende biler.

Den bliver på hele 56 tommer. Til sammenligning er skærmen i Tesla - som i dag er blandt de største i markedet - på blot 17 tommer.

Den første bil, der vil kunne blive udstyret med den nye kæmpeskærm, er den kommende fuldt elektriske EQS-model, som Mercedes vil præsentere senere på året.

Skærmen vil blandt andet give mulighed for, at passagerer vil kunne se tv - dog uden at forstyrre chaufføren.

Facebook udelukker Trump på ubestemt tid

Facebook udvider den karantæne på 24 timer, som selskabet onsdag gav præsident Donald Trump efter onsdagens optøjer i Capitol Hill i USA’s hovedstad, Washington D.C.

Facebook lukker nu for Donald Trumps konti på Facebook og Instagram på ubestemt tid - og minimum 14 dage. Trump skal formelt aftræde som præsident om 13 dage.

I et opslag skriver Facebook-direktør Mark Zuckerberg, at Trump har anvendt Facebook til at anspore til voldeligt oprør mod en demokratisk valgt regering.

“Vi mener, at risikoen ved at tillade præsidenten at anvende vores tjeneste i den kommende periode simpelthen er for stor,” skriver Zuckerberg i opslaget, som du finder her.

Amazon køber 11 Boeing 767-300 fly til egen transportflåde

Amazon køber 11 transportfly af mærket Boeing 767-300, som skal anvendes til at transportere varer rundt i verden, som bliver handlet på Amazons platforme.

Sælger er de pressede flyselskaber Delta og WestJet.

Det er første gang, at Amazon køber sine egne fly. Selskabet har siden 2016 leaset fly til transport af varer, og leaser fortsat fly til varetransport.

Til BBC siger logistik-kommentator Michelle Mooney, at det vil give Amazon flere fordele på blandt andet omkostningssiden og stabilitet at eje flyene fremfor at lease dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere