Skatteministeriet klar med nyt it-tilsyn: Fem it-profiler får plads i rådet - se dem her

Skatteministeriet er klar med sit nye it-tilsyn, hvis fem medlemmer i de kommende år skal rådgive skattevæsenet om blandt andet udfordringer på it-området. Se de fem medlemmer her.

Skatteminister Morten Bødskov (S) er klar med sit nye it-tilsyn, der får til opgave at holde øje med skattevæsenets store it-projekter.

It-tilsynet kommer til at bestå af fem medlemmer, som netop er blevet udpeget.

De er:

- Lilian Mogensen (formand), tidligere koncerndirektør i ATP og formand for Rejsekort og Rejsplanen.

- Lars Mathiesen, direktør i Frost Management. Tidligere CIO i Nykredit i en stilling, som førte til, at han i 2006 blev kåret til Årets CIO, hvilket du kan læse mere om her.

- Kurt Nørrisgaard, tidligere admininstrerende direktør i BEC.

- Jens Schmidt, direktør for Research Centre for Government IT på IT-Universitetet og tidligere direktør for Nordic Public Sector i CSC.

- Peter Trier Schleidt, CIO i Jyske Bank og tidligere COO i TDC og medlem af Statens It-råd.

Det var oprindeligt planen, at forsker Bent Flyvbjerg skulle have haft plads i rådet, men han er nu blevet afløst af den tidligere BEC-direktør Kurs Nørrisgaard.

It-tilsynet har til opgave af supplere den rådgivning, der i forvejen modtages af Statens It-råd og understøtte det eksisterende tilsyn i Skatteministeriet.

Rådet kommer til at arbejde uafhængigt og skal tages med på råd, når der skal fastlægges eksempelvis budgetter, tidsplaner og lignende for it-drift og it-udvikling i skattevæsenet.

Morten Bødskov har tidligere peget på, at hensigten med rådet er at sikre, at der kommer langt færre 'ubehagelige overraskelser med vores it-projekter i fremtiden.'

Det danske skattevæsen opkræver hvert år omkring 1.000 milliarder kroner, og for at løse den opgave effektivt, er der brug for en omfattende it-understøttelse.

Læs også:

Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn

Regeringen øger kontrollen med it-projekter i Skatteministeriet: Klar med en milliard kroner til skattevæsenet
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.