Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skatteministeriet klar med nyt it-tilsyn: Fem it-profiler får plads i rådet - se dem her

Skatteministeriet er klar med sit nye it-tilsyn, hvis fem medlemmer i de kommende år skal rådgive skattevæsenet om blandt andet udfordringer på it-området. Se de fem medlemmer her.

Skatteminister Morten Bødskov (S) er klar med sit nye it-tilsyn, der får til opgave at holde øje med skattevæsenets store it-projekter.

It-tilsynet kommer til at bestå af fem medlemmer, som netop er blevet udpeget.

De er:

- Lilian Mogensen (formand), tidligere koncerndirektør i ATP og formand for Rejsekort og Rejsplanen.

- Lars Mathiesen, direktør i Frost Management. Tidligere CIO i Nykredit i en stilling, som førte til, at han i 2006 blev kåret til Årets CIO, hvilket du kan læse mere om her.

- Kurt Nørrisgaard, tidligere admininstrerende direktør i BEC.

- Jens Schmidt, direktør for Research Centre for Government IT på IT-Universitetet og tidligere direktør for Nordic Public Sector i CSC.

- Peter Trier Schleidt, CIO i Jyske Bank og tidligere COO i TDC og medlem af Statens It-råd.

Det var oprindeligt planen, at forsker Bent Flyvbjerg skulle have haft plads i rådet, men han er nu blevet afløst af den tidligere BEC-direktør Kurs Nørrisgaard.

It-tilsynet har til opgave af supplere den rådgivning, der i forvejen modtages af Statens It-råd og understøtte det eksisterende tilsyn i Skatteministeriet.

Rådet kommer til at arbejde uafhængigt og skal tages med på råd, når der skal fastlægges eksempelvis budgetter, tidsplaner og lignende for it-drift og it-udvikling i skattevæsenet.

Morten Bødskov har tidligere peget på, at hensigten med rådet er at sikre, at der kommer langt færre 'ubehagelige overraskelser med vores it-projekter i fremtiden.'

Det danske skattevæsen opkræver hvert år omkring 1.000 milliarder kroner, og for at løse den opgave effektivt, er der brug for en omfattende it-understøttelse.

Læs også:

Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn

Regeringen øger kontrollen med it-projekter i Skatteministeriet: Klar med en milliard kroner til skattevæsenet