Artikel top billede

Desperat bitcoin-milliardær prøver at huske kodeord: Kryptovaluta for 220 millioner dollar er fanget på harddisk

Flere bitcoin-milliardærer kæmper med at huske kodeordet, der giver adgang til deres krypto-formuer. En af dem er programmøren Stefan Thomas, der har bitcoins for 220 millioner dollar låst på en harddisk.

Et glemt kodeord har udløst en massiv hovedpine for programmøren Stefan Thomas.

Han har nemlig glemt sin adgangskode til en harddisk, hvorpå hans 7.002 bitcoins befinder sig.

Det er en samling af bitcoins, der har en værdi på 220 milloner dollar eller mere end 1,3 milliarder kroner, da en enkelt bitcoin i skrivende stund har en værdi på 34.000 dollar. Med den aktuelle kurs vil

Det skriver New York Times.

Tyskfødte Stefan Thomas, der bor i San Francisco, har nu brugt otte ud af 10 forsøg på at låse en harddisk op, der indeholder koden til hans krypto-wallet.

Hvis alle 10 forsøg er forgæves, vil indholdet blive krypteret for altid.

Derved risikerer han at miste muligheden for at få fingre i sin milliardgevinst.

20 procent af alle bitcoins er gået tabt

Bitcoins værdi er eksploderet gennem det sidste år, hvor kursen toppede sidste uge på den anden side af 40.000 dollar.

Den ekstreme værdiudvikling har gjort mange krypto-investorer yderst velhavende på kort tid.

Men kryptovalutaens natur har skabt et problem for flere investorer, skriver New York Times.

Sammenlagt findes 18,5 millioner bitcoins. Men ifølge Chainanalysis, et kryptovaluta dataselskab, er omkring 20 procent af alle bitcoins gået tabt eller strandet i wallets, hvor kodeordet og derved adgangen til dem er glemt.

Selskabet Wallet Recovery Services, der hjælper folk med at finde digitale nøgler, der er gået tabt, har fået 70 forespørgsler om dagen fra folk, der beder om hjælp til at få åbnet deres låste wallet, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere