Artikel top billede

(Foto: official_white_house_photo / shealah_craighead)

Trump pålægger cloud-leverandører at opbevare oplysninger om udenlandske kunder

På vej ud af Det Hvide Hus har tidligere præsident Donald Trump underskrevet et dekret, der pålægger amerikanske cloud-leverandører at føre registre over udenlandske kunder.

Den nu tidligere amerikanske præsident Donald Trump har på vej ud af Det Hvide Hus underskrevet et dekret, der pålægger cloud-udbydere i USA, at føre registre over udenlandske kunders oplysninger.

Det skriver Zdnet.

Blandt de oplysninger, der forventes registreret og opbevaret, er navne, fysiske adresser og e-mailadresser, nationale identifikationsnumre, betalingsoplysninger som kan være kreditkort- eller bankkontooplysninger, telefonnumre og IP-adresser, der bruges til at få adgang til tjenesterne.

"Udenlandske aktører bruger amerikanske IaaS-produkter til en række opgaver i udførelsen af ​​ondsindede cyber-aktiviteter, hvilket gør det ekstremt vanskeligt for amerikanske embedsmænd at spore og indhente oplysninger gennem juridisk proces, før disse udenlandske aktører overgår til en nye infrastruktur og ødelægger bevismateriale af deres tidligere aktiviteter," skrev Donald Trump i et brev til husets formand Nancy Pelosi og vicepræsident Mike Pence.

Selvom udtrykket IaaS specifikt nævnes, inkluderer ordren ethvert cloud-produkt eller -tjeneste, der tilbyder "behandling, opbevaring, netværk eller andre grundlæggende ressourcer til databehandling."

Dekretet giver USA mulighed for at begrænse adgangen til amerikanske cloud-tjenester, hvis et land anses for at have et betydeligt antal udenlandske personer, der udfører ondsindede cyber-aktiviteter.

Det giver også mulighed for at begrænse adgangen til "visse udlændinge."

Opbevaringsforpligtelserne begynder efter 180 dage, og efter 240 dage vil en rapport og en række anbefalinger blive præsenteret for præsidenten, der nu er Joe Biden.

Læs også: Schrems II kan få alvorlige konsekvenser for danske virksomheders it-sourcing: "Du har et problem, hvis du outsourcer en funktion, der har adgang til persondata"