Artikel top billede

Morgen-briefing: NNIT-direktør Per Kogut sælger aktier for millioner / Open source-virksomheden Magenta får sin første investor / Salary indfører mulighed for løbende lønudbetaling

NNIT-direktør Per Kogut sælger aktier for millioner. Open source-virksomheden Magenta får sin første investor. Salary indfører mulighed for løbende lønudbetaling. General Motors hårdt ramt af chip-mangel. Direktør for Parler fyret på gråt papir.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing, der denne torsdag morgen er sat sammen af Dan Jensen.

NNIT-direktør Per Kogut sælger aktier for millioner

NNIT’s topchef Per Kogut har solgt aktier i selskabet for 2,5 millioner kroner, meddeler selskabet. Køber er NNIT selv, som overtager 24.000 aktier fra Per Kogut.

NNIT har købt i alt 77.228 aktier i et samlet opkøb, mens Per Kogut har samtidig har modtaget 43.292 aktier fra selskabet og finansdirektør Pernille Fabricius har modtaget 6.094 aktier.

Selskabet skal bruge de opkøbte til blandt andet bonusprogrammer til medarbejderne.

NNIT har efter købet af de godt 77.000 aktier nu en beholdning på 221.309 aktier. Det svarer ifølge selskabet til 0,89 procent af den samlede aktiekapital.

Du finder hele beskeden fra NNIT her.

Open source-virksomheden Magenta får sin første investor

Den danske open source-virksomhed Magenta får 20 år efter etableringen sin første investor.

Det sker, når selskabet Testa Invest skyder penge ind i Magenta. Bag Testa Invest står søskendeparret Hanne og Simon Hesse Hofmann. Sidstnævnte bliver nu formand for Magenta.

"Efter mere med 20 år med organisk vækst er jeg umådelig stolt over at få en investor ombord. Vi er den første open source-virksomhed, der får en investor med, og det er virkelig et vendepunkt. For os – såvel som for open source i Danmark,” siger Magenta-direktør Morten Kjærsgaard.

Magenta har cirka 100 kunder og godt 40 medarbejdere, der er fordelt på kontorer i København, Aarhus og Nuuk i Grønland.

Salary indfører mulighed for løbende lønudbetaling

Danske Salary indfører mulighed for fleksibel lønudbetaling med en ny funktion, som selskabet kalder for ‘Swipe.’

Salary kalder selv løsningen for ‘største nybrud på lønområdet i 20 år’ og peger på, at der ikke længere er nogen logisk grund til, at lønnen partout skal udbetales en gang for alle med udgangen af hver måned.

“Med Swipe kan arbejdsgiver sætte en ramme for, hvor stor del af lønnen, der kan udbetales løbende, og medarbejderne kan selv på sin mobiltelefon styre, hvornår den skal udbetales,” lyder det fra Salary.

Ikke mindst arbejdspladser med mange timelønnede medarbejdere har allerede vist interesse for løsningen, eksempelvis restauranter, vikarbureauer og lignende.

General Motors hårdt ramt af chip-mangel

Den store amerikanske bilproducent General Motors er hårdt ramt af den globale chip-mangel og venter at lukke ned for fire af sine bil-fabrikker i USA, Canada og Mexico inden for de kommende dage.

Samtidig vil produktionen på selskabets fabrik i Sydkorea bliver sænket til halv kraft.

Det estimeres, at nedlukningen i en uge vil betyde, at GM producerer 10.000 færre biler af mærkerne Chevrolet Malibu, Cadillac XT4 SUV, Chevy Equinox og Trax samt Buick Encore.

Selskabet meddeler, at det vil fokusere på at fortsætte produktionen af de dyreste modeller, hvor indtjeningen er størst, det vil sige de største pickup-trucks og SUV’er samt Chevrolet Corvette-sportsvognene.

Du kan læse om chip-manglen i bilindustrien her: Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler.

Direktør for Parler fyret på gråt papir

CEO for den omstridte sociale platform Parler, John Matze, er blevet fyret på gråt papir.

Parler blev fornylig for alvor kendt som en af de platforme, hvor Trump-tilhængere og højrefløjs-aktivister har fundet sammen, og efter optøjerne på Capital Hill har platformen været i søgelyset mange steder.

Platformen er for tiden stort set offline, i det AWS - hvor den blev hostet - har taget den ned, ligesom både Apple og Google har fjernet dens app fra deres app stores.

Det er i alle tilfældene sket med henvisning til, at Parler har givet plads til voldeligt indhold og voldelig retorik fra højrefløjs-aktiviteter.

Platformen blev etableret i 2018 som ‘free speech driven’ og har hævdet, at den har haft 12 millioner brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere