Kovending fra Google: Trækker sig ikke ud af Australien trods trusler

Søgegiganten ser ud til at føje sig en kommende australsk regulering af søgemaskiner.

Det er kun få dage og uger siden, at Google truede med at forlade det australske marked for søgemaskiner, hvis en omstridt lovgivning blev indført i landet.

I lovforslaget lå et krav til søgemaskiner-leverandører, hvor Google er i særklasse størst med ’Google Search’, skulle bidrage økonomisk til de medier, hvis indhold de indekserer.

Lovforslaget er blevet karakteriseret af søgegiganten som værende så destruktiv for virksomhedens forretningsmodel, at det altså overvejede helt at trække sig ud landet.

Denne udsigt blev hurtig fulgt op af Microsoft, som bakkede op om forslaget og udsigten til at give sin egen Bing-søgemaskine fodfæste.

Google synes nu at forblive ved truslen, efter det i denne uge annoncerede en samarbejdsaftale med den nyhedsgigant News Corps, ejet af den australske mediemogul Rupert Murdoch.

I en tre årig aftale vil Google betale koncernen for at fremvise News Corps indhold fra medier som The Wall Street Journal, Barron’s, MarketWatch samt the New York Post globalt, The Times and The Sunday Times og The Sun i Storbritannien og en række australske medier i Australien.

Disse vil fremgå på Googles ’News Showcase’ nyhedsplatform på søgemaskinen, mod betaling til mediekoncernen.

Kan danne skole
Det australske lovforslag og efterspillet mellem Google og News Corp kan danne skole på sigt, vurderes det, da vejen dermed er banet for at andre lande følger samme spor.

Det vurderer den juridisk ekspert og jura-professor ved Vanderbilt Law School i USA, Daniel Gervais, overfor New York Times:

”Det australske eksperiment er yderst interessant,” forklarer han og uddyber: ”Hvis det gennemføres, mener jeg at det vil blive efterfulgt af i en række lande, jeg tvivler dog på, at USA bliver først på den liste.

Han noterer dog overfor mediet, at Australien har usædvanligt mediebillede, hvor meget af magten er koncentreret omkring Murdochs medie-emperie, som der har en stor indflydelse på landets beslutningstagere.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australienmest debatterede artikler

Premium
Efter kæmpe kritik af Sundhedsplatformen: Nu afslutter Rigsrevisionen sagen
Region Hovedstanden har bragt så mange kritikpunkter vedrørende brugen af Sundhedsplatformen i orden, at Rigsrevisionen nu har valgt at afslutte sagen. Her er forklaringen.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.