USA erklærer åben krig mod pirater

Tirsdag lancerede det amerikanske justitsministerium sit indtil nu mest gennemgribende tiltag mod piratkopiering. Statsadvokaten melder om flere specialenheder og en styrkelse af eksisterende enheders kamp mod kopiering i Europa, Asien og USA.

Nu skal det tunge skyts køres i stilling for at få bugt med alverdens kopier af alt fra dvd'er til babymad.

Det er meldingen fra USA's statsadvokat, John Ashcroft, ifølge Reuters.

En ny rapport fra justitsministeriet i USA estimerer, at tyveriet på verdensplan af intellektuelle rettigheder hvert år koster amerikanske virksomheder 1530 milliarder kroner.

- Tyveriet af disse nationale ressourcer er blevet en epidemi, siger Ashcroft til Reuters.

Han mener, at de amerikanske borgeres arbejde forbløder i den nuværende situation.

Underholdning kun en lille del
Den amerikanske filmindustri estimerer, at 2,6 milliarder sange, film og softwareprogrammer hver måned distribueres ulovligt via internettet. Men kopieret underholdning er kun en lille del af problemet.

Falsknerierne gælder også receptpligtig medicin, såsom Viagra, samt batterier, designertøj og babymad, fremgår det af rapporten.

Justitsministeriet tilføjer nu fem specialenheder, som bliver øremærket til at opsøge og stævne mistænkte rettighedsbrydere. I dag findes der allerede 13 enheder spredt udover USA.

Der vil blive sendt føderale anklagere til ambassader i Ungarn og Hongkong for at støtte bestræbelserne i disse lande, ligesom Ashcroft vil sikre, at tyveri af intellektuelle rettigheder vil blive inkluderet i alle USA's internationale udleveringstraktater.

Herudover vil FBI øge antallet af agenter, der efterforsker denne type sager. Og der vil blive oprettet informationsprogrammer for unge, der skal have løftet deres respekt for kunstnernes rettigheder.

I musikbranchen repræsenteret ved RIAA gnider man sig i hænderne over tiltagene

- Engagementet, energien og ressourcerne, som er beskrevet i denne rapport er musik i vores ører, siger formanden for RIAA, Mitch Bainwol.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.