USA erklærer åben krig mod pirater

Tirsdag lancerede det amerikanske justitsministerium sit indtil nu mest gennemgribende tiltag mod piratkopiering. Statsadvokaten melder om flere specialenheder og en styrkelse af eksisterende enheders kamp mod kopiering i Europa, Asien og USA.

Nu skal det tunge skyts køres i stilling for at få bugt med alverdens kopier af alt fra dvd'er til babymad.

Det er meldingen fra USA's statsadvokat, John Ashcroft, ifølge Reuters.

En ny rapport fra justitsministeriet i USA estimerer, at tyveriet på verdensplan af intellektuelle rettigheder hvert år koster amerikanske virksomheder 1530 milliarder kroner.

- Tyveriet af disse nationale ressourcer er blevet en epidemi, siger Ashcroft til Reuters.

Han mener, at de amerikanske borgeres arbejde forbløder i den nuværende situation.

Underholdning kun en lille del

Den amerikanske filmindustri estimerer, at 2,6 milliarder sange, film og softwareprogrammer hver måned distribueres ulovligt via internettet. Men kopieret underholdning er kun en lille del af problemet.

Falsknerierne gælder også receptpligtig medicin, såsom Viagra, samt batterier, designertøj og babymad, fremgår det af rapporten.

Justitsministeriet tilføjer nu fem specialenheder, som bliver øremærket til at opsøge og stævne mistænkte rettighedsbrydere. I dag findes der allerede 13 enheder spredt udover USA.

Der vil blive sendt føderale anklagere til ambassader i Ungarn og Hongkong for at støtte bestræbelserne i disse lande, ligesom Ashcroft vil sikre, at tyveri af intellektuelle rettigheder vil blive inkluderet i alle USA's internationale udleveringstraktater.

Herudover vil FBI øge antallet af agenter, der efterforsker denne type sager. Og der vil blive oprettet informationsprogrammer for unge, der skal have løftet deres respekt for kunstnernes rettigheder.

I musikbranchen repræsenteret ved RIAA gnider man sig i hænderne over tiltagene

- Engagementet, energien og ressourcerne, som er beskrevet i denne rapport er musik i vores ører, siger formanden for RIAA, Mitch Bainwol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere