Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vejle Kommune åbner nyt hus for kunstig intelligens / HPE indgår partnerskab med AMD om ny svensk supercomputer / Amerikansk tele-gigant anbefaler at slukke for 5G

Vejle Kommune åbner nyt hus for kunstig intelligens. HPE indgår partnerskab med AMD om ny svensk supercomputer. Amerikansk tele-gigant anbefaler at slukke for 5G. Accenture og CereProc udvikler verden første kønsneutrale stemmeassistent. Dansk SEO-virksomhed vokser eksplosivt under coronakrisen. EET lancerer klimavenlig levering af it-udstyr. Alka sætter strøm til nyt mobilselskab i dag.

Velkommen indenfor til dagens overflyvning af de korte nyheder fra den danske og udenlandske it-verden.

Det er fortsat Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne og skal give dig dagens overblik.

Vejle Kommune åbner nyt hus for kunstig intelligens

Mandag kunne Vejle Kommune slå dørene op for et spritnyt AI Inovation House, der ifølge kommunen selv har været længe ventet.

”Vi har set meget frem til at byde de mange virksomheder og deres medarbejdere velkommen i AI Innovation House sammen med de mange samarbejdspartnere, der også bliver en del af det nye hus,” siger Jørgen Andersen, direktør for Dandy Business Park, der er erhvervsklyngen hvor den nye bygning ligger.

Den nye bygning er på 5200 kvadratmeter og har plads til 150 videns medarbejdere. Borgmesteren mener endda, at den nye bygning sætter Vejle på det digitale Danmarkskort.

”Med åbningen af AI Innovation House tager Vejle et kvantespring ind i den digitale fremtid. Jeg ser meget frem til at se og opleve, hvordan husets stærke digitale kompetencer vil motivere til nye samarbejdsflader, smitte af på områdets erhvervsliv og motivere iværksættere i Vejle Erhvervs Tech StartUp,” siger Jens Ejner Christensen (V).

HPE indgår partnerskab med AMD om ny svensk supercomputer

AMD og HPE har indgået et partnerskab på den anden side af Øresund. Her skal de to selskaber i samarbejde med Kongelige Tekniske Højskole (KTH).

De tre parter skal udvikle en ny supercomputer, hvor HPE selvfølgelig skal levere selve supercomputeren og AMD står for processorer, der kan matche den.

På KTH i Stockholm glæder man sig til at samarbejdet og udsigten til den imponerende regnekraft. Det gøår man naturligvis også hos de samarbejdspartnerne fra det private erhvervsliv.

”Vi er beæret over at være blevet udvalgt af KTH til at levere den seneste HPE Cray EX supercomputer med den seneste AMD-teknologi og levere en endnu bedre ydeevne til at forbedre forskningen og drive innovationen hos svenske virksomheder,” siger Peter Ungaro, Senior Vice President hos HPE i en pressemeddelelse.

Supercomputeren ventes at kunne tage endeligt i brug i løbet af januar 2022.

Amerikansk tele-gigant anbefaler at slukke for 5G

Højst overraskende lød anbefalingen fra telegiganten Verizon til sine kunder, at de med god grund kunne slukke for 5G-nettet på deres mobiltelefoner.

Anbefalingen kom på Twitter, men er blevet efterfølgende taget ned igen. Det skulle angiveligt hjælpe på, hvor meget batteri, telefonen brugte, hvis man valgte at følge det gode råd, skriver mediet The Verge.

Verizon har brugt mere end 45 milliarder dollar på udrulning af den nye forbindelse, så derfor var anbefalingen ikke helt i tråd med selskabets øvrige satsning.

Accenture og CereProc udvikler verden første kønsneutrale stemmeassistent

Digitale stemmeassistener sniger sig ind flere steder, og jagten på at gøre dem bedre er også stigende. Nu byder to selskaber ind med endnu en dimension til den digitale assistent.

Det skal nemlig være slut med at vælge mellem kvinde- og mandestemmer. Accenture skal sammen med CereProc udvikle en kønsneutral stemme til at svare på brugernes stemmekommandoer.

Målet er at forhindre kønsstereotyper og appellere til en yngre målgruppe.

”Stemmer, sprog og dialekter har stor betydning for udbredelsen af digitale assistenter. Virksomheder er naturligt nok meget opmærksomme på, hvordan de møder deres kunder. Eksempelvis kan en irsk bank ikke leve med en kundeservice, der møder kunderne med britisk accent," lyder det fra Michael Frederiksen, der er Technology Consulting Senior Manager hos Accenture Danmark, i en meddelelse.

"Og vi vil også se flere og flere eksempler på, at stemmerne kan tilpasse sig den enkelte kundes præferencer. Sam er et stort skridt fremad i den udvikling – både som en stemme alle uanset kønsidentitet kan identificere sig med, og en stemme som ikke puster til folks fordomme om det ene eller andet køn."

Dansk SEO-virksomhed vokser eksplosivt under coronakrisen

Mange it-virksomheder er heldigvis gået fri af de værste konsekvenser fra coronakrisen. Det gælder også for SEO-virksomheden Bonzer.

I sit seneste regnskab kan selskabet præsentere en omsætning på 12 millioner kroner. Det er en markant stigning fra for bare to år siden, hvor det tal bare lød på to millioner kroner.

Bonzer har i dag 30 medarbejdere, der holder til i selskabets kontor i København. Virksomheden forventer dog at fordoble antallet af ansatte i løbet af 2021. I samme periode regner man med, at omsætningen rammer 35 millioner kroner.

EET lancerer klimavenlig levering af it-udstyr

It-distributøren EET er klar med et klimainitiativ, der skal sikre, at der fremover bliver plantet flere træer, når kunderne køber en ny tablet eller computer.

Fremover vil EET nemlig plante ét træ for hver femte forsendelse koncernen er ansvarlig for i Europa.

Hvert år står selskabet for 1,1 millioner forsendelser, og derfor regner man med at kunne plante 220.000 nye træer om året.

”Hos EET Group er vi meget opmærksomme på vores aftryk på klimaet, og arbejder målrettet på at nedbringe vores effekt på klimaet. Som en distributør er vores største påvirkning på udledningen af drivhusgasser transporten. Med dette initiativ går vi længere end at sikre vores forsendelser er klimaneutrale,” lyder det fra selskabets topchef Søren Drewsen.

Alka sætter strøm til nyt mobilselskab i dag

Vi slutter dagens morgen-briefing af med forsikringsselskabet Alka, der her til morgen åbner sit nye lavprismobilselskab. Målet er fra start ikke at tjene penge, men i stedet at tiltrække nye kunder til resten af butikken.

Det har direktør for mobilselskabet Frederik Sjørslev Søgaard meldt klart ud siden selskabet blev lanceret.

“Det drejer sig udelukkende om at kunne give vores kunder og forbundsmedlemmer nogle attraktive fordele, der gør dem glade og tilfredse,” har han tidligere fortalt.