Artikel top billede

Danske Risma har solgt aktier for 40 millioner kroner før debut på First North på tirsdag: Overtegnet med 126 procent

Det danske SaaS-selskab Risma med Lars Nybro Munksgaard i spidsen har solgt rub og stub af de udbudte aktier op til debutten på minibørsen First North på tirsdag.

Det danske cloud-selskab Risma melder totalt udsolgt af aktier en uge før, at selskabet debutterer som børsnoteret på minibørsen First North på tirsdag.

Selskabet lukkede for det indledende salg af aktier mandag midnat, hvor alle aktier på hylderne - nemlig godt 4,2 millioner styks - var blevet solgt.

De kostede 9,5 kroner stykket, hvilket altså betyder, at Risma nu som ventet lander et provenu på børs-debutten på 40 millioner kroner.

Risma meddeler, at det kunne have solgt mange flere aktier, i det der indløb i alt 2.081 ordrer på i alt 7,4 millioner aktie.

Det svarer “svarer til en overtegning på 3,5x af det tilgængelige beløb i den offentlige tegningsperiode,” lyder det fra selskabet.

Risma står bag en cloudbaseret softwareløsning til håndtering af GRC (governance samt risk og compliance).

Selskabet med direktør og stifter Lars Nybro Munksgaard i spidsen vil anvende kapitalen fra børsnoteringen til international ekspansion i især Sverige og Norge.

“Vi går efter at styrke vores position på det danske marked med nye services og en endnu stærkere kundebase, og vi ser frem til at opbygge RISMAs tilstedeværelse og position på nye markeder, især Norge og Sverige;” lyder det fra Lars Nybro Munksgaard.

Selskabet meddeler, at det forventer en gennemsnitlig årlig vækst på 50 procent til og med 2023.

Risma er stiftet i 2014 af Lars Nybro Munksgaard, der blandt andet har en fortid hos Mærsk, hvor han arbejdede med risikovurderinger.

Læs også:

Det danske saas-firma Risma planlægger børsdebut: Klar til at hente 40 millioner kroner
Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.