Artikel top billede

(Foto: © Deutscher Bundestag / Achim Melde / Achim Melde)

Russisk hackergruppe foretager målrettede phishing-angreb på tyske politikere

Medlemmer af det tyske parlament, Bundestag, er blevet udsat for målrettede forsøg på phishing-angreb. Det er endnu uvist, om data er blevet lækket.

En russisk hackergruppe, der angiveligt går under navnet Ghostwriter, har angrebet en lang række tyske politikere.

Det skriver det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

Ifølge mediet er hackerne tilsyneladende gået efter politikere, der tilhører tysklands tre regeringspartier. Det vil sige de to konservative partier CDU og CSU samt det socialdemokratiske SPD.

Blandt de politikere, der har været mål for angrebet er ifølge Der Spiegel syv medlemmer af det tyske parlament, Forbundsdagen.

Dernæst har 31 delstatspolitikere og flere dusin aktive partimedlemmer også været udsat for angrebene.

Læs også:Russisk ransomware-hacker løfter sløret for sin 'modus operandi': Derfor foretrækker jeg at angribe europæiske virksomheder

Uvished om datalæk

Ifølge Der Speigel er det endnu uvist om data er blevet kompromitteret i forbindelse hackerangrebene, men de tyske myndigheder har allerede udsendt advarselsbreve til en lang række potentielle ofre.

I angrebene har hackerne anvendt phishing-mails, der er ifølge Der Spiegel er blevet sendt til politikernes private mail-konti.

En metode som også blev brugt af de russiske hackere i forbindelse med den amerikanske valgkamp i 2016.

Her var hackerne i stand til at få adgang til store mængder interne mails fra det demokratiske parti, som efterfølgende blev lækket på internettet. En fremgangsmåde der også bliver kaldt for hack and leak.

Der Spiegel oplyser, at Ghostwriter-gruppen tidligere både har gjort brug af hack and leak-metoden, men den er også kendt for omfattende misinformationskampagner i Østeuropa og Baltikum

Eksempelvis har gruppen ifølge Der Spiegel tidligere spredt falske nyheder med manipulerede billeder, der hævdede, at tyske Nato-soldater havde skændet en jødisk kirkegård i Litauen, mens hackergruppen i et andet tilfælde spredte en falsk nyhed om, at et litauisk barn var blevet kørt ned af en Nato-tank.

Læs også: Hackerne vælter ind over Microsoft Exchange: Antal af angreb fordobles hver anden time - her rammer angrebene især
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere