Artikel top billede

Russisk hackergruppe foretager målrettede phishing-angreb på tyske politikere

Medlemmer af det tyske parlament, Bundestag, er blevet udsat for målrettede forsøg på phishing-angreb. Det er endnu uvist, om data er blevet lækket.

En russisk hackergruppe, der angiveligt går under navnet Ghostwriter, har angrebet en lang række tyske politikere.

Det skriver det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

Ifølge mediet er hackerne tilsyneladende gået efter politikere, der tilhører tysklands tre regeringspartier. Det vil sige de to konservative partier CDU og CSU samt det socialdemokratiske SPD.

Blandt de politikere, der har været mål for angrebet er ifølge Der Spiegel syv medlemmer af det tyske parlament, Forbundsdagen.

Dernæst har 31 delstatspolitikere og flere dusin aktive partimedlemmer også været udsat for angrebene.

Læs også:Russisk ransomware-hacker løfter sløret for sin 'modus operandi': Derfor foretrækker jeg at angribe europæiske virksomheder

Uvished om datalæk

Ifølge Der Speigel er det endnu uvist om data er blevet kompromitteret i forbindelse hackerangrebene, men de tyske myndigheder har allerede udsendt advarselsbreve til en lang række potentielle ofre.

I angrebene har hackerne anvendt phishing-mails, der er ifølge Der Spiegel er blevet sendt til politikernes private mail-konti.

En metode som også blev brugt af de russiske hackere i forbindelse med den amerikanske valgkamp i 2016.

Her var hackerne i stand til at få adgang til store mængder interne mails fra det demokratiske parti, som efterfølgende blev lækket på internettet. En fremgangsmåde der også bliver kaldt for hack and leak.

Der Spiegel oplyser, at Ghostwriter-gruppen tidligere både har gjort brug af hack and leak-metoden, men den er også kendt for omfattende misinformationskampagner i Østeuropa og Baltikum

Eksempelvis har gruppen ifølge Der Spiegel tidligere spredt falske nyheder med manipulerede billeder, der hævdede, at tyske Nato-soldater havde skændet en jødisk kirkegård i Litauen, mens hackergruppen i et andet tilfælde spredte en falsk nyhed om, at et litauisk barn var blevet kørt ned af en Nato-tank.

Læs også: Hackerne vælter ind over Microsoft Exchange: Antal af angreb fordobles hver anden time - her rammer angrebene især
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.