Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: © Deutscher Bundestag / Achim Melde / Achim Melde)

Russisk hackergruppe foretager målrettede phishing-angreb på tyske politikere

Medlemmer af det tyske parlament, Bundestag, er blevet udsat for målrettede forsøg på phishing-angreb. Det er endnu uvist, om data er blevet lækket.

En russisk hackergruppe, der angiveligt går under navnet Ghostwriter, har angrebet en lang række tyske politikere.

Det skriver det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

Ifølge mediet er hackerne tilsyneladende gået efter politikere, der tilhører tysklands tre regeringspartier. Det vil sige de to konservative partier CDU og CSU samt det socialdemokratiske SPD.

Blandt de politikere, der har været mål for angrebet er ifølge Der Spiegel syv medlemmer af det tyske parlament, Forbundsdagen.

Dernæst har 31 delstatspolitikere og flere dusin aktive partimedlemmer også været udsat for angrebene.

Læs også:Russisk ransomware-hacker løfter sløret for sin 'modus operandi': Derfor foretrækker jeg at angribe europæiske virksomheder

Uvished om datalæk

Ifølge Der Speigel er det endnu uvist om data er blevet kompromitteret i forbindelse hackerangrebene, men de tyske myndigheder har allerede udsendt advarselsbreve til en lang række potentielle ofre.

I angrebene har hackerne anvendt phishing-mails, der er ifølge Der Spiegel er blevet sendt til politikernes private mail-konti.

En metode som også blev brugt af de russiske hackere i forbindelse med den amerikanske valgkamp i 2016.

Her var hackerne i stand til at få adgang til store mængder interne mails fra det demokratiske parti, som efterfølgende blev lækket på internettet. En fremgangsmåde der også bliver kaldt for hack and leak.

Der Spiegel oplyser, at Ghostwriter-gruppen tidligere både har gjort brug af hack and leak-metoden, men den er også kendt for omfattende misinformationskampagner i Østeuropa og Baltikum

Eksempelvis har gruppen ifølge Der Spiegel tidligere spredt falske nyheder med manipulerede billeder, der hævdede, at tyske Nato-soldater havde skændet en jødisk kirkegård i Litauen, mens hackergruppen i et andet tilfælde spredte en falsk nyhed om, at et litauisk barn var blevet kørt ned af en Nato-tank.

Læs også: Hackerne vælter ind over Microsoft Exchange: Antal af angreb fordobles hver anden time - her rammer angrebene især
IT-JOB

Netcompany

IT Consultant

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

TP Aerospace Holding A/S

Cloud Operations Engineer

Euronext Securities

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere