Kontroversiel Facebook-investor advarer: Bitcoin kan være et kinesisk finansielt-våben

Peter Thiel, der er kendt som tidlig investor i Facebook og medstifter PayPal, mener at det kan være nødvendigt med en hårdere regulering af kryptovalutaer.

Den kendte og ofte kontroversielle Facebook-investor og Paypal-stifter Peter Thiel har selv investeret store beløb i bitcoin.

Men ikke desto mindre opfordrer han nu den amerikanske stat til større regulering af bitcoin og andre kryptovalutaer.

Det skriver Bloomberg.

”Jeg overvejer om bitcoin i øjeblikket bør anses for at være et kinesisk finansielt våben mod USA,” sagde han til en virtuel konference, som blev afholdt af foreningen Richard Nixon Foundation.

Læs også: PayPal lancerer ny mulighed for at betale med krypto-valuta

Til konferencen forklarede Peter Thiel, at han frygter at bitcoin kan være en trussel mod den amerikanske dollar og andre traditionelle valutaer.

”Hvis Kina satser langsigtet i bitcoin, måske ud fra et geopolitisk perspektiv, så bør USA stille nogle hårde spørgsmål til hvordan det mere præcist vil komme til fungere.”

Krypto-skeptisk
Peter Thiel har tidligere sagt at han er skeptisk over for kryptovalutaer, men at de ikke desto mindre i perioder er blevet undervurderet at finansielle investorer.

Derfor har han også tidligere foretaget store investeringer i netop bitcoin.

Læs mere om det her: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Peter Thiel er desuden kendt for sin støtte til den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump.

Ved konferencen i Richard Nixon Foundation deltog Mike Pompeo, der var udenrigsminister i Donald Trumps regering, også.

Ved konferencen kritiserede Peter Thiel desuden Facebooks lukning af Donald Trumps Facebook-konto.

”Der har været tilfælde at decideret censur. Og når du gør det med USA’s præsident, så føles det som om, at man har krydset Rubicon,” sagde han ifølge Bloomberg.

Læs også: Syv spørgsmål du skal kunne besvare, hvis din tech-virksomhed skal få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.