Artikel top billede

Kontroversiel Facebook-investor advarer: Bitcoin kan være et kinesisk finansielt-våben

Peter Thiel, der er kendt som tidlig investor i Facebook og medstifter PayPal, mener at det kan være nødvendigt med en hårdere regulering af kryptovalutaer.

Den kendte og ofte kontroversielle Facebook-investor og Paypal-stifter Peter Thiel har selv investeret store beløb i bitcoin.

Men ikke desto mindre opfordrer han nu den amerikanske stat til større regulering af bitcoin og andre kryptovalutaer.

Det skriver Bloomberg.

”Jeg overvejer om bitcoin i øjeblikket bør anses for at være et kinesisk finansielt våben mod USA,” sagde han til en virtuel konference, som blev afholdt af foreningen Richard Nixon Foundation.

Læs også: PayPal lancerer ny mulighed for at betale med krypto-valuta

Til konferencen forklarede Peter Thiel, at han frygter at bitcoin kan være en trussel mod den amerikanske dollar og andre traditionelle valutaer.

”Hvis Kina satser langsigtet i bitcoin, måske ud fra et geopolitisk perspektiv, så bør USA stille nogle hårde spørgsmål til hvordan det mere præcist vil komme til fungere.”

Krypto-skeptisk

Peter Thiel har tidligere sagt at han er skeptisk over for kryptovalutaer, men at de ikke desto mindre i perioder er blevet undervurderet at finansielle investorer.

Derfor har han også tidligere foretaget store investeringer i netop bitcoin.

Læs mere om det her: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Peter Thiel er desuden kendt for sin støtte til den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump.

Ved konferencen i Richard Nixon Foundation deltog Mike Pompeo, der var udenrigsminister i Donald Trumps regering, også.

Ved konferencen kritiserede Peter Thiel desuden Facebooks lukning af Donald Trumps Facebook-konto.

”Der har været tilfælde at decideret censur. Og når du gør det med USA’s præsident, så føles det som om, at man har krydset Rubicon,” sagde han ifølge Bloomberg.

Læs også: Syv spørgsmål du skal kunne besvare, hvis din tech-virksomhed skal få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere