Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple sætter dato på lanceringsevent / Capgemeni åbner to nye 5G laboratorier / Epic Games rammer værdi på 180 milliarder kroner

Apple sætter dato på lanceringsevent. Capgemeni åbner to nye 5G laboratorier. Epic Games rammer værdi på 180 milliarder kroner. Svensk betalingskæmpe vil ind på det danske marked. Svensk betalingsgigant på vej på Børsen. Dansk software-virksomhed får ny direktør.

Godmorgen til endnu en dag, der begynder med en kort nyhedsoverflyvning af de danske og udenlandske it-nyheder.

Det er også denne onsdag morgen Jakob Schjoldager, der står for leveringen af dagens nyhedsoverblik.

God fornøjelse.

Apple sætter dato på lanceringsevent

Som ventet annoncerer Apple nu sit kommende event, hvor selskabet på vanlig vis forventes at præsentere en stribe nye produkter.

Nyheden kommer fra Apples marketingschef, der har delt en invitation på Twitter, hvor han annoncerer datoen for eventet.

Forventningerne er særligt rettet mod en ny serie iPad Pro, som selskabet efter alt at dømme vil løfte sløret for i næste uge.

It-mediet The Verge vurderer, alene ud fra grafikken i videoen, der følger med invitationen, at vi måske også skal forvente en ny Apple Pencil.

Men det er sparsomt med officielle nyheder fra Apple selv om, hvad vi kan forvente, der bliver præsenteret på dagen.

Capgemeni åbner to nye 5G laboratorier

Den danske it-virksomhed Gapgemeni slår dørene op til to helt nye 5G-laboratorier i Frankrig og Indien.

Selskabet har allerede et 5G laboratorium i Portugal, men udvider altså nu med yderligere to. De tre laboratorier har til opgave at finde potentialet i den nye netværksteknologi, der i disse måder er ved at blive rullet ud i det meste af verden.

”Vi har med en række strategiske og organisatoriske forandringer over de seneste to år ændret Capgemini Danmark grundlæggende. I dag er vi langt mere naturligt og direkte forbundet med vores 5.000 kollegaer i Norden og resten af Capgeminis globale muskler og kompetencer,” forklarer Claus Rydkjær.

It-selskabets laboratorium skal særligt fokusere på, hvordan teknologien kan bruges inden for retail, smart cities, bilindustrien og energibranchen.

"Vores nye 5G-laboratorier er designet til at understøtte industri- og produktionsvirksomheder på deres vej over mod industri 4.0. 5G åbner for en ny verden, hvor alting er forbundet, og hvor automatiseringen accelerer voldsomt i alle brancher. På den måde giver de nye teknologier rundt om 5G og Edge, virksomheder helt nye muligheder for at omsætte de eksponentielt stigende datamængder til reelle, realtids indsigter og forretningsmæssige fordele,” siger Claus Rydkjær.

Epic Games rammer værdi på 180 milliarder kroner

Selskabet bag det populære online spil Fortnite, Epic Games, runder en ny milepæl efter en investeringsrunde. Den placerer nemlig selskabet bag spilsuccesen på en værdi på 180 milliarder kroner.

Den seneste investering i spilfirmaet lyder på én milliard dollar, men giver altså værdien af selskabet et markant løft på hele 66 procent, skriver CNBC.

”Vi er taknemlige for vores nye og eksisterende investorer, der støtter vores vision, siger Tim Sweeney, der er topchef og stifter af selskabet til CNBC.

Svensk betalingskæmpe vil ind på det danske marked

Det svenske fintech selskab Klarna satser nu på at kunne tage en del af det danske marked. Selskabet er verdens største udbyder af betalingsservice til online-hubs.

Klarna har en værdi på 200 milliarder kroner og leverer betalingsløsninger til omkring en kvart million webshops verden over, skriver Børsen.

I Norge. Sverige og Finland sidder den svenske gigant på godt 40 procent af al onlinehandel.

“På det danske marked venter vi, at antallet af aktive brugere når op på det niveau, vi ser på de øvrige nordiske markeder,” siger Jacob Segercrantz, kommerciel direktør i Klarna til Børsen.

Svensk betalingsgigant på vej på Børsen

Vi bliver ved de svenske betalingsvirksomheder lidt endnu. En anden spiller på markedet, nemlig svenske Trustly er på vej til at blive børsnoteret i Sverige.

“Lige siden Nordic Capital købte Trustly og blev majoritetsejer for tre år siden, har investorer banket på døren. Trustly har trykket på gaspedalen og er nu blevet en global kategorileder. Nu er selskabet lidt for stort til at være i et privat miljø,” siger Fredrik Näslund, partner i Nordic Capital, ifølge Børsen.

Selskabet ventes at kunne hente svimlende 58 milliarder kroner i ny kapital med børsnoteringen.

Dansk software-virksomhed får ny direktør

Direktør for den danske software-virksomhed Chisa, John Theisen, stopper på posten og overlader i stedet pladsen til Ulrik Hvid, der kommer fra en stilling som direktør hos virksomheden Paralenz.

”Jeg har været med fra starten og bragt CHISA hertil med gode resultater. Jeg er overbevidst om, at årene fremover bliver endnu bedre med nye erfarne kræfter ved roret, som kan tage CHISA til næste niveau,” siger John Theisen i en meddelelse.

Den nye direktør kommer primært til at fokusere på, at få selskabet udover de danske grænser og ind på det europæiske marked.

”Digitalisering har virkelig fået luft under vingerne under Covid-19, så flere efterspørger digitale løsninger for at fremme effektiviteten og lønsomheden. Samtidig er CHISA Project ideelt for mange entreprenører og udviklet til global ekspansion. Der er derfor et enormt vækstpotentiale i udlandet, som vi skal arbejde målrettet med at realisere,” siger Ulrik Hvid i meddelelsen.