Artikel top billede

Morgen-briefing: Første kvartal blev det bedste i cBrains historie / Philips-topchef: Corona har fjernet facaderne i ledelsen

Morgen-briefing: Første kvartal blev det bedste i cBrains historie / Philips-topchef: Corona har fjernet facaderne i ledelsen / Dansk Erhverv ser tegn på overregulering i EU-udspil om kunstig intelligens / Facebook ændrer sine annonceringsværktøjer forud for Apple-opdatering / Intel-boss aflægger visit i EU

Vær hilset! Så blev det torsdag, og her endnu en portion korte it-nyheder indsamlet af Computerworlds fremskudte lyttepost på Amager, hvor parabolerne betjenes af Niels Veileborg.

Første kvartal blev det bedste i cBrains historie

Danske cBrain har haft fart på siden nytår. Omsætningen steg med 30 procent i første kvartal af 2021, og det betyder, at selskabet opjusterer forventningerne til hele året. Forventningen er nu en salgsvækst på 17-23 procent.

“Ledelsen ser første kvartal som det bedste nogensinde, og ledelsen betegner derfor første kvartal som en milepæl i selskabets historie,” skriver selskabet i en kvartalsmeddelelse.

Philips-topchef: Corona har fjernet facaderne i ledelsen

Nille Klæbel, administrerende direktør for Philips Norden, er ikke bleg for at indrømme, at hun har siddet låst inde på sit badeværelse for at få ro til at gennemføre møder på Teams under corona. Andre i ledelsesgruppen har sat sig i bilen eller garagen.

“Man kommer ind under huden på hinanden på en anden måde, når der også er børn, der kommer stormende ind og ud af skærmbilledet. Jeg ser nu, at coronanedlukningen har styrket os som ledelsesteam. Facaderne er væk. Hvis du ligner en blankpoleret funktion, tror jeg, det er svært for andre at forholde sig til dig som et almindeligt menneske,” fortæller hun til Børsen.

Dansk Erhverv ser tegn på overregulering i EU-udspil om kunstig intelligens

Dansk Erhverv synes det er fornuftigt, at reguleringen i EU-udspil om kunstig intelligens baseres på en risikobaseret tilgang, men det er vigtigt at huske balancen i at tøjle teknologiens muligheder, og ikke kvæle dem.

”Teknologien anvendes mange steder i dag, og den er med til at gøre vores og virksomhedernes hverdag lettere, og har stor indflydelse på at skabe innovation og nye forretningsmodeller. Derfor må reguleringen ikke gå for vidt og kvæle de erhvervsmuligheder, kunstig intelligens giver os, og det ser vi desværre tegn på i det udspil, der er kommet,” siger Anders Thomsen, markedsdirektør for rådgivning og videnservice i Dansk Erhverv.

Facebook ændrer sine annonceringsværktøjer forud for Apple-opdatering

Apple har annonceret en skærpelse af privacy-mulighederne i en forestående opdatering af iOS, som gør det sværere for annoncører at hente data til analyser af annoncerne effektivitet. Det får nu Facebook til at ændre sine annonceringsværktøjer, så de passer til den nye virkelighed, fortæller Reuters.

Konkret drejer det sig om en såkaldt ny feature i iOS kaldet App Tracking Transparency, som gør det muligt for brugere af blokere for, at annoncører kan tracke dem på tværs af applikationer.

Facebook og andre, hvis forretning er dybt afhængig af muligheden for at tracke brugerne på tværs af platforme og apps har protesteret over Apples initiativ, mens Apple forsvarer sig med, at man blot kerer sig om brugernes privacy-rettigheder.

Intel-boss aflægger visit i EU

Pat Gelsinger, topchef for chipproducenten Intel, kommer et smut til Europa i næste uge for at tale med EU-repræsentanter og kunder, fortæller Reuters.

Intel fortalte sidste måned, at selskabet vil bygge en stor chipfabrik i Europa, men den nøjagtige lokation er endnu ikke meldt ud, og Intel oplyser ikke, hvem Gelsinger skal mødes med.
Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.