Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Første kvartal blev det bedste i cBrains historie / Philips-topchef: Corona har fjernet facaderne i ledelsen

Morgen-briefing: Første kvartal blev det bedste i cBrains historie / Philips-topchef: Corona har fjernet facaderne i ledelsen / Dansk Erhverv ser tegn på overregulering i EU-udspil om kunstig intelligens / Facebook ændrer sine annonceringsværktøjer forud for Apple-opdatering / Intel-boss aflægger visit i EU

Vær hilset! Så blev det torsdag, og her endnu en portion korte it-nyheder indsamlet af Computerworlds fremskudte lyttepost på Amager, hvor parabolerne betjenes af Niels Veileborg.

Første kvartal blev det bedste i cBrains historie

Danske cBrain har haft fart på siden nytår. Omsætningen steg med 30 procent i første kvartal af 2021, og det betyder, at selskabet opjusterer forventningerne til hele året. Forventningen er nu en salgsvækst på 17-23 procent.

“Ledelsen ser første kvartal som det bedste nogensinde, og ledelsen betegner derfor første kvartal som en milepæl i selskabets historie,” skriver selskabet i en kvartalsmeddelelse.

Philips-topchef: Corona har fjernet facaderne i ledelsen

Nille Klæbel, administrerende direktør for Philips Norden, er ikke bleg for at indrømme, at hun har siddet låst inde på sit badeværelse for at få ro til at gennemføre møder på Teams under corona. Andre i ledelsesgruppen har sat sig i bilen eller garagen.

“Man kommer ind under huden på hinanden på en anden måde, når der også er børn, der kommer stormende ind og ud af skærmbilledet. Jeg ser nu, at coronanedlukningen har styrket os som ledelsesteam. Facaderne er væk. Hvis du ligner en blankpoleret funktion, tror jeg, det er svært for andre at forholde sig til dig som et almindeligt menneske,” fortæller hun til Børsen.

Dansk Erhverv ser tegn på overregulering i EU-udspil om kunstig intelligens

Dansk Erhverv synes det er fornuftigt, at reguleringen i EU-udspil om kunstig intelligens baseres på en risikobaseret tilgang, men det er vigtigt at huske balancen i at tøjle teknologiens muligheder, og ikke kvæle dem.

”Teknologien anvendes mange steder i dag, og den er med til at gøre vores og virksomhedernes hverdag lettere, og har stor indflydelse på at skabe innovation og nye forretningsmodeller. Derfor må reguleringen ikke gå for vidt og kvæle de erhvervsmuligheder, kunstig intelligens giver os, og det ser vi desværre tegn på i det udspil, der er kommet,” siger Anders Thomsen, markedsdirektør for rådgivning og videnservice i Dansk Erhverv.

Facebook ændrer sine annonceringsværktøjer forud for Apple-opdatering

Apple har annonceret en skærpelse af privacy-mulighederne i en forestående opdatering af iOS, som gør det sværere for annoncører at hente data til analyser af annoncerne effektivitet. Det får nu Facebook til at ændre sine annonceringsværktøjer, så de passer til den nye virkelighed, fortæller Reuters.

Konkret drejer det sig om en såkaldt ny feature i iOS kaldet App Tracking Transparency, som gør det muligt for brugere af blokere for, at annoncører kan tracke dem på tværs af applikationer.

Facebook og andre, hvis forretning er dybt afhængig af muligheden for at tracke brugerne på tværs af platforme og apps har protesteret over Apples initiativ, mens Apple forsvarer sig med, at man blot kerer sig om brugernes privacy-rettigheder.

Intel-boss aflægger visit i EU

Pat Gelsinger, topchef for chipproducenten Intel, kommer et smut til Europa i næste uge for at tale med EU-repræsentanter og kunder, fortæller Reuters.

Intel fortalte sidste måned, at selskabet vil bygge en stor chipfabrik i Europa, men den nøjagtige lokation er endnu ikke meldt ud, og Intel oplyser ikke, hvem Gelsinger skal mødes med.