Artikel top billede

Intel-CEO Pat Gelsinger skal mødes med Joe Biden om akut chipmangel

USA's præsident Joe Biden har inviteret Pat Gelsinger, CEO i Intel, til et officielt møde, hvor der skal diskuteres de akutte problemer med mangel på computerchips.

Den akutte mangel på computerchips bliver ved at skabe udfordringer på amerikansk jord.

Derfor har USA's præsident, Joe Biden, inviteret Intels CEO, Pat Gelsinger, med til et virtuelt møde 12. april.

Det skriver Reuters.

Førsteprioritet er at diskutere problemerne med computerchip-forsyningskæden, der i øjeblikket udfordrer de amerikanske bilfabrikker.

På mødet deltager Jake Sullivan, præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver, Brian Deese, direktør for NEC, der er USA's nationale økonomiske råd samt en række repræsentanter fra chip- og bilindustrien, skriver nyhedsbureauet.

Sidste måned offentliggjorde Pat Gelsinger en storstilet plan, hvor Intel vil investerer 20 milliarder dollar i to nye fabrikker i delstaten Arizona.

Det kan du læse mere om her: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Mangel på computerchips har fået amerikanske bilproducenter og andre industrivirksomheder til at neddrosle produktionen.

I nogle tilfælde har bilproducenteret været nødt til at fjerne folk fra produktionslinjerne, fordi manglen på chip har skabt flaskehalse i produktionen.

Tilbage i februar meddelte Joe Biden ifølge Reuters, at han vil presse på for at få staten til at investere 37 milliader dollar i at styrke produktionen af computerchips.

“Jeg har instrueret højtstående medlemmer af min administration i, at de i samarbejde med erhvervslivet skal identificere årsager til den aktuelle mangel på computer-chip,” sagde Joe Biden og tilføjede:

“Kongressen har nu godkendt en lov, men der er brug af 37 milliarder dollar for at sikre den nødvendige kapacitet.”

Asien sidder på størstedelen af chipproduktionen

I forbindelse med annonceringen af planerne med de nye fabrikker fortalte Pat Gelsinger, at Asien sidder på en al for stor del af verdens produktion af computerchips.

Størstedelen af processorer bliver fremstillet i regionen, hvor TSMC fra Taiwan og sydkoreanske Samsung er dominerende spillere.

“At have 80 procent af alt udbud i Asien er simpelthen ikke en acceptabel måde for verden at se på den mest kritiske teknologi,” siger Pat Gelsinger i et interview med BBC.

Pat Gelsinger overtog topchef-posten hos Intel 15. februar. Han kom direkte fra en stilling som CEO hos WMware.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
IT-JOB

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere