Intel-CEO Pat Gelsinger skal mødes med Joe Biden om akut chipmangel

USA's præsident Joe Biden har inviteret Pat Gelsinger, CEO i Intel, til et officielt møde, hvor der skal diskuteres de akutte problemer med mangel på computerchips.

Den akutte mangel på computerchips bliver ved at skabe udfordringer på amerikansk jord.

Derfor har USA's præsident, Joe Biden, inviteret Intels CEO, Pat Gelsinger, med til et virtuelt møde 12. april.

Det skriver Reuters.

Førsteprioritet er at diskutere problemerne med computerchip-forsyningskæden, der i øjeblikket udfordrer de amerikanske bilfabrikker.

På mødet deltager Jake Sullivan, præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver, Brian Deese, direktør for NEC, der er USA's nationale økonomiske råd samt en række repræsentanter fra chip- og bilindustrien, skriver nyhedsbureauet.

Sidste måned offentliggjorde Pat Gelsinger en storstilet plan, hvor Intel vil investerer 20 milliarder dollar i to nye fabrikker i delstaten Arizona.

Det kan du læse mere om her: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Mangel på computerchips har fået amerikanske bilproducenter og andre industrivirksomheder til at neddrosle produktionen.

I nogle tilfælde har bilproducenteret været nødt til at fjerne folk fra produktionslinjerne, fordi manglen på chip har skabt flaskehalse i produktionen.

Tilbage i februar meddelte Joe Biden ifølge Reuters, at han vil presse på for at få staten til at investere 37 milliader dollar i at styrke produktionen af computerchips.

“Jeg har instrueret højtstående medlemmer af min administration i, at de i samarbejde med erhvervslivet skal identificere årsager til den aktuelle mangel på computer-chip,” sagde Joe Biden og tilføjede:

“Kongressen har nu godkendt en lov, men der er brug af 37 milliarder dollar for at sikre den nødvendige kapacitet.”

Asien sidder på størstedelen af chipproduktionen
I forbindelse med annonceringen af planerne med de nye fabrikker fortalte Pat Gelsinger, at Asien sidder på en al for stor del af verdens produktion af computerchips.

Størstedelen af processorer bliver fremstillet i regionen, hvor TSMC fra Taiwan og sydkoreanske Samsung er dominerende spillere.

“At have 80 procent af alt udbud i Asien er simpelthen ikke en acceptabel måde for verden at se på den mest kritiske teknologi,” siger Pat Gelsinger i et interview med BBC.

Pat Gelsinger overtog topchef-posten hos Intel 15. februar. Han kom direkte fra en stilling som CEO hos WMware.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.