Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Capgemini åbner nyt forretnings-ben / Dell lancerer nyt partnerprogram i Danmark / Elon Musks StarLink har fået halv million forudbestillinger

Capgemini åbner nyt forretnings-ben. Dell lancerer nyt partnerprogram i Danmark. Elon Musks StarLink har fået halv million forudbestillinger. Det vælter ind med reaktoner hos Twitter. Ny CEO til TikTok efter otte måneder.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Capgemini åbner nyt forretnings-ben

Franske Capgemini - der herhjemme har en stor afdeling - åbner nyt forretningsben, som kommer til at fokusere på produkt- og service-udvikling.

Den nye division kommer til at hedde Capgemini Engineering og får omkring 500 medarbejdere i de nordiske lande, der alle skal fokusere på R&D og det, som Capgemini kalder for ‘engineering.’

Den nye division bygger på Capgeminis opkøb af franske Altran Technologies og ‘bygger ny ekspertise inden for innovation og udvikling af højteknologiske intelligente produkter og services ved at indlejre ’digital’ og softwareteknologier i produkter,” meddeler selskabet.

Dell lancerer nyt partnerprogram i Danmark

Dell Technologies er klar med et nyt partnerprogram, der under navnet ‘Rise’ sigter efter at give de danske partnere flere muligheder for at øge deres indtjening.

Det skal ske ved via partnerprogrammet at kunne sælge ‘mere på tværs af Dell Technologies’ klient- og serverportefølje,” meddeler selskabet.

Det nye partner-program rummer også flere muligheder for at opnå højere program-niveauer. Jo højere, man når, jo flere muligheder er der for at tjene penge.

“Rise giver autoriserede partnere en mere direkte vej til at blive en del af Dell Technologies’ partner-niveauer og dermed udvide deres forretning yderligere. Gennem Rise vil partnere få flere muligheder for samarbejde og et større potentiale for at skabe øget omsætning sammen med os,” meddeler Dell Technologies kanal-landechef, Christian Borg Møhl.

Elon Musks StarLink har fået halv million forudbestillinger

Elon Musks kommende satellit-baserede internet-tjeneste StarLink har modtaget en halv million forud-bestillinger til hver 99 dollar.

Elon Musk meddeler, at han ikke forventer nogen som helst tekniske udfordringer i at kunne håndtere de mange kunder.

“Den eneste begrænsning er stor bruger-tæthed i by-områder,” meddeler han på Twitter.

Dog kan der komme udfordringer, når StarLink kommer op på flere millioner samtidige brugere, erkender Elon Musk.

StarLink-projektet består af tusindvis af forbundne små-satelliter, som Elon Musks rumselskab SpaceX for tiden er i gang med at sende i kredsløb i et kæmpeprojekt til mere end 60 milliarder kroenr.

I alt skal der opsendes 12.000 satelitter. Det vides endnu ikke hvornår StarLink kan gå i drift.

Det vælter ind med reaktoner hos Twitter

Det vælter ind med reaktioner fra brugerne til Twitter, efter selskabet i marts bad om input fra brugerne om, hvordan det sociale medie i fremtiden skal håndtere ‘world leaders’.

Twitter udelukkede i januar for altid nu tidligere præsident Donald Trump, der er en af verdenshistoriens mest flittige og fulgte brugere af Twitter, som han anvendte til at nå ud til sine følgere - ikke mindst med sine alternative synspunkter på virkeligheden.

Twitter meddeler, at der nu er indløbet 49.000 svar på 14 sprog.

Twitter har blandt andet spurgt brugerne om omfanget af sanktioner, når ‘world leaders’ bryder reglerne.

Ny CEO til TikTok efter otte måneder

Kinesiske TikTok har efter otte måneder med en midlertidig løsning omsider udpeget en ny, permanent topchef.

Han hedder Shouzi Chew og kommer fra en stilling som CFO i TikToks moderselskab, ByteDance. Tidligere har han været topdirektør i den kinesiske smartphone-producent Xiaomi.

Shouzi Chew - der bor i Singapore - afløser amerikanske Vanessa Papas, der har været konstitueret som topchef siden Kevin Mayer forlod stillingen efter blot få måneder, da daværende president Donald Trump truede med at smide TikTok helt på porten.

En kinesisk CEO fremfor en amerikansk kan tyde på, at TikTok vil fokusere på andre lande end det store amerikanske marked.