Artikel top billede

Hacker stjæler Tor-brugeres kryptovaluta i stort SSL-angreb

En enkelt aktør har angrebet mere end hver fjerde Tor-udgangsport og ad den vej sat sig selv i stand til at stjæle brugeres kryptovaluta i et stort SSL-angreb.

Siden januar 2020 har en ondsindet aktør tilføjet exit nodes til Tor-netværket for at overvåde trafik til sites relateret til emnet kryptovaluta.

Dette skulle gøre angriberen i stand til at ombytte digitale tegnebøgers adresser med én, som bagmanden havde kontrol over. På den måde ville alle transaktioner, der blev foretaget ende i gerningspersonens lomme.

Det skriver sikkerhedsforskeren Nusenu.

Tor Exit Nodes er en knudepunkt eller sammenkørsel hvoraf krypteret Tor-trafik rammer internettet. De modtager trafik på Tor-netværket og sender den videre.

Disse tusindvis af tilføjede trafikknuder har en ondsindet aktør altså misbrugt til at udføre angreb på brugere, der åbner de overvågede websites.

Hacket, der omtales som et SSL stripping angreb, fordi angrebet i sin form handler om at strippe HTTPS-sitet for dets kryptering - så det nedgarderer forbindelsen til HTTP. Dette bringer nettrafikken i fare for overvågning og databehandling.

Dette blev allerede tilbage i 2020 opdaget og beskrevet af sikkerhedsforskeren Nusenu. Og senest har Nusenu vist, at den kriminelle aktivitet stadig er i gang.

"Dette er den største ondsindede tor exit fraktion, jeg nogensinde har observeret af en enkelt aktør,” skriver sikkerhedsforskeren i sin rapport.

Endnu flere exit nodes

Gennem hele sidste år og frem til maj i år er aktørens aktivitetsniveau steget. I slutningen af oktober sidste år havde hackeren brugt mere end 26 procent af alle Tor-netværkets exit-knudepunkter.

I februar i år nåede det 27 procent.

Da aktøreren blev opdaget tilbage i 2020 blev de plantede exit nodes - eller relays, som de også kaldes - fjernet. Også i maj i år blev der fjernet ondsindede exit nodes, men aktørerne seponderede dennegang ved at etablere et stort antal nye knudepunkter.

Dog har oprydningen af disse ikke været effektiv endnu. Nusenu beretter om, at 8. maj blev 4-6 procent af Tor-netværkets exit nodes brugt til at udføre SSL stripping angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.