Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Hacker stjæler Tor-brugeres kryptovaluta i stort SSL-angreb

En enkelt aktør har angrebet mere end hver fjerde Tor-udgangsport og ad den vej sat sig selv i stand til at stjæle brugeres kryptovaluta i et stort SSL-angreb.

Siden januar 2020 har en ondsindet aktør tilføjet exit nodes til Tor-netværket for at overvåde trafik til sites relateret til emnet kryptovaluta.

Dette skulle gøre angriberen i stand til at ombytte digitale tegnebøgers adresser med én, som bagmanden havde kontrol over. På den måde ville alle transaktioner, der blev foretaget ende i gerningspersonens lomme.

Det skriver sikkerhedsforskeren Nusenu.

Tor Exit Nodes er en knudepunkt eller sammenkørsel hvoraf krypteret Tor-trafik rammer internettet. De modtager trafik på Tor-netværket og sender den videre.

Disse tusindvis af tilføjede trafikknuder har en ondsindet aktør altså misbrugt til at udføre angreb på brugere, der åbner de overvågede websites.

Hacket, der omtales som et SSL stripping angreb, fordi angrebet i sin form handler om at strippe HTTPS-sitet for dets kryptering - så det nedgarderer forbindelsen til HTTP. Dette bringer nettrafikken i fare for overvågning og databehandling.

Dette blev allerede tilbage i 2020 opdaget og beskrevet af sikkerhedsforskeren Nusenu. Og senest har Nusenu vist, at den kriminelle aktivitet stadig er i gang.

"Dette er den største ondsindede tor exit fraktion, jeg nogensinde har observeret af en enkelt aktør,” skriver sikkerhedsforskeren i sin rapport.

Endnu flere exit nodes

Gennem hele sidste år og frem til maj i år er aktørens aktivitetsniveau steget. I slutningen af oktober sidste år havde hackeren brugt mere end 26 procent af alle Tor-netværkets exit-knudepunkter.

I februar i år nåede det 27 procent.

Da aktøreren blev opdaget tilbage i 2020 blev de plantede exit nodes - eller relays, som de også kaldes - fjernet. Også i maj i år blev der fjernet ondsindede exit nodes, men aktørerne seponderede dennegang ved at etablere et stort antal nye knudepunkter.

Dog har oprydningen af disse ikke været effektiv endnu. Nusenu beretter om, at 8. maj blev 4-6 procent af Tor-netværkets exit nodes brugt til at udføre SSL stripping angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere