Artikel top billede

Amazon vinder kæmpe skattesag over EU og Margrethe Vestager

Amazon får medhold i kæmpe skattebatalje om betaling af flere milliarder skattekroner i EU.

Det er noget af et slag til EU’s bestræbelser på at få de store amerikanske tech-selskaber til at betale mere i skat i Europa, som EU’s næsthøjeste domstol nu tildeler EU.

EU-retten i Luxembourg har nemlig netop annulleret det krav, som EU-Kommissionen i 2017 sendte til Amazon om betaling af 250 millioner euro i skat til Luxembourg.

Dengang meddelte EU og Margrethe Vestager til Amazon, at Luxembourg havde givet Amazon en ‘ulovlig skattefordel,’ som gjorde, at tre fjerdedele af Amazons overskud ikke blev beskattet.

Det betød ifølge Margrethe Vestager dengang, at Amazon betalte fire gange mindre i skat end lokale selskaber.

Sagen var en af de første store skattesager, som Margrethe Vestager stod bag, og den vakte derfor en del opsigt.

Det kan du læse mere om her: Margrethe Vestager uddeler kæmpe skattesmæk til Amazon - skal betale milliardbeløb tilbage

Både Amazon og Luxembourg indklagede afgørelsen til EU-domstolen.

Men kravet gælder ikke, lyder det nu fra EU-domstolen i Luxembourg, der altså nu leverer et smældende nederlag til Margrethe Vestager.

“Kommissionen har ikke underbygget juridisk, at der var tale om en ulovlig reduktion af skattebetalingerne for et europæisk datterselskab af Amazon-koncernen,” lyder det fra domstolen.

Amazons daværende setup betød, at selskabet bogførte al salg i EU i selskabet Amazon EU SARL, som så betalte massive beløb i royalties til Luxembourg-selskabet Amazon Europe Holding Technologies SCS, som havde en særdeles fordelagtigt skatteaftale med Luxembourg.

Amazon har siden ændret sit setup og har hele tiden bedyret, at selskabet ikke fik nogen særbehandling af Luxembourg, og at selskabet betalte skat i overenstemmelse med de gældende regler i lilleput-landet.Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.