Artikel top billede

Amerikansk efterretningstjeneste spionerede mod Angela Merkel via danske internetkabler

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA brugte danske internetkabler til at spionere mod europæiske statsledere, toppolitikere og embedsfolk.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har via et samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste brugt danske internetkabler til at spionere mod blandt andet
den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Det skriver DR på baggrund af en hemmelig undersøgelse med kodennavnet Operation Dunhammer.

Undersøgelsen blev i maj 2015 foretaget af en arbejdsgruppe i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Ifølge DR er de danske kabler blevet brugt til målrettet spionage mod statsledere, toppolitikere og højtplacerede embedsmænd i Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig.

Udover Angela Merkel har den daværende tyske oppositionsleder Peer Steinbrück ifølge DR også været mål for overvågningen.

”Angela Merkel, Steinbrück og Steinmeier er ikke bare toppen af tysk politik: Det er superligaen af europæisk politik. Det får dem til at rykke helt op på amerikanernes ønskeliste, men spionagen giver omvendt også Danmark et problem i Europa,” siger lektor og efterretningsforsker Thomas Wegener Friis fra Syddansk Universitet til DR.

DR har tidligere kunne fortælle, at NSA også har brugt samarbejdet med Forsvarets Efterretningstjeneste til at spionere mod blandt andet den danske forsvarsvirksomhed Terma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere