Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Amerikansk efterretningstjeneste spionerede mod Angela Merkel via danske internetkabler

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA brugte danske internetkabler til at spionere mod europæiske statsledere, toppolitikere og embedsfolk.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har via et samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste brugt danske internetkabler til at spionere mod blandt andet
den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Det skriver DR på baggrund af en hemmelig undersøgelse med kodennavnet Operation Dunhammer.

Undersøgelsen blev i maj 2015 foretaget af en arbejdsgruppe i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Ifølge DR er de danske kabler blevet brugt til målrettet spionage mod statsledere, toppolitikere og højtplacerede embedsmænd i Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig.

Udover Angela Merkel har den daværende tyske oppositionsleder Peer Steinbrück ifølge DR også været mål for overvågningen.

”Angela Merkel, Steinbrück og Steinmeier er ikke bare toppen af tysk politik: Det er superligaen af europæisk politik. Det får dem til at rykke helt op på amerikanernes ønskeliste, men spionagen giver omvendt også Danmark et problem i Europa,” siger lektor og efterretningsforsker Thomas Wegener Friis fra Syddansk Universitet til DR.

DR har tidligere kunne fortælle, at NSA også har brugt samarbejdet med Forsvarets Efterretningstjeneste til at spionere mod blandt andet den danske forsvarsvirksomhed Terma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere