Artikel top billede

Efter flere alvorlige kæmpehack: USA vil efterforske ransomware-angreb på samme måde som terrorisme

Efter Colonial- og JBS-angrebet hæver USA prioriteringen af efterforskningen af ransomware-angreb til et niveau på linje med terrorisme.

Det amerikanske justitsministerium beder nu landets føderale politimyndighed om at sagsbehandle ransomware-angreb på samme måde, som terrorisme behandles.

Med udmeldingen hæver ministeriet prioriteringen af ransomware-efterforskning til samme niveau som terrorisme.

Det sker i kølvandet på to store ransomware-angreb, der først ramte brændstof-leverandøren Colonial Pipeline og efterfølgende kødproducenten JBS.

Begge angreb nedlagde koordineringen og distributionen af selskabernes produkter til store dele af USA i flere dage, og forårsagede panik, hamstring og prisstigninger på markedet.

Indberetninger skal koordineres centralt

En intern vejledning, der blev sendt ud torsdag til de føderale myndighedsafdelinger over hele landet, anviser, at oplysninger om ransomwareundersøgelser skal koordineres centralt med en nyligt oprettet taskforce i Washington.

Vejledningen henviser specifikt til Colonial-hacket som et eksempel på den "voksende trussel, som ransomware og digital afpresning udgør for nationen."

"For at sikre, at vi kan skabe nødvendige forbindelser på tværs af nationale og globale sager og efterforskninger, og for at give os mulighed for at udvikle et samlet billede af de nationale og økonomiske sikkerhedstrusler, vi står over for, skal vi forbedre og centralisere vores interne sporing," er vejledningens ord ifølge Reuters.

Modellen er aldrig brugt på ransomware-angreb

Justitsministeriets beslutning om at skubbe ransomware ind i denne specielle proces illustrerer, hvordan problemet prioriteres.

”Vi har brugt denne model omkring terrorisme før, men aldrig med ransomware,” udtaler stedfortrædende justitsadvokat ved justitsministeriet John Carlin.

I praksis betyder det, at efterforskere i de føderale myndigheder, der håndterer ransomware-angreb, forventes at dele både opdaterede sagsoplysninger og teknisk information med efterforskningsledere i Washington.

Sagerne, der nu kræver central underretning, involverer antivirus-tjenester, ulovlige onlinefora eller -markeder, kryptovalutaudveksling, uigennemsigtige hostingtjenester, botnets og online hvidvaskning af penge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere