Artikel top billede

Efter flere alvorlige kæmpehack: USA vil efterforske ransomware-angreb på samme måde som terrorisme

Efter Colonial- og JBS-angrebet hæver USA prioriteringen af efterforskningen af ransomware-angreb til et niveau på linje med terrorisme.

Det amerikanske justitsministerium beder nu landets føderale politimyndighed om at sagsbehandle ransomware-angreb på samme måde, som terrorisme behandles.

Med udmeldingen hæver ministeriet prioriteringen af ransomware-efterforskning til samme niveau som terrorisme.

Det sker i kølvandet på to store ransomware-angreb, der først ramte brændstof-leverandøren Colonial Pipeline og efterfølgende kødproducenten JBS.

Begge angreb nedlagde koordineringen og distributionen af selskabernes produkter til store dele af USA i flere dage, og forårsagede panik, hamstring og prisstigninger på markedet.

Indberetninger skal koordineres centralt

En intern vejledning, der blev sendt ud torsdag til de føderale myndighedsafdelinger over hele landet, anviser, at oplysninger om ransomwareundersøgelser skal koordineres centralt med en nyligt oprettet taskforce i Washington.

Vejledningen henviser specifikt til Colonial-hacket som et eksempel på den "voksende trussel, som ransomware og digital afpresning udgør for nationen."

"For at sikre, at vi kan skabe nødvendige forbindelser på tværs af nationale og globale sager og efterforskninger, og for at give os mulighed for at udvikle et samlet billede af de nationale og økonomiske sikkerhedstrusler, vi står over for, skal vi forbedre og centralisere vores interne sporing," er vejledningens ord ifølge Reuters.

Modellen er aldrig brugt på ransomware-angreb

Justitsministeriets beslutning om at skubbe ransomware ind i denne specielle proces illustrerer, hvordan problemet prioriteres.

”Vi har brugt denne model omkring terrorisme før, men aldrig med ransomware,” udtaler stedfortrædende justitsadvokat ved justitsministeriet John Carlin.

I praksis betyder det, at efterforskere i de føderale myndigheder, der håndterer ransomware-angreb, forventes at dele både opdaterede sagsoplysninger og teknisk information med efterforskningsledere i Washington.

Sagerne, der nu kræver central underretning, involverer antivirus-tjenester, ulovlige onlinefora eller -markeder, kryptovalutaudveksling, uigennemsigtige hostingtjenester, botnets og online hvidvaskning af penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere