Artikel top billede

Efter flere alvorlige kæmpehack: USA vil efterforske ransomware-angreb på samme måde som terrorisme

Efter Colonial- og JBS-angrebet hæver USA prioriteringen af efterforskningen af ransomware-angreb til et niveau på linje med terrorisme.

Det amerikanske justitsministerium beder nu landets føderale politimyndighed om at sagsbehandle ransomware-angreb på samme måde, som terrorisme behandles.

Med udmeldingen hæver ministeriet prioriteringen af ransomware-efterforskning til samme niveau som terrorisme.

Det sker i kølvandet på to store ransomware-angreb, der først ramte brændstof-leverandøren Colonial Pipeline og efterfølgende kødproducenten JBS.

Begge angreb nedlagde koordineringen og distributionen af selskabernes produkter til store dele af USA i flere dage, og forårsagede panik, hamstring og prisstigninger på markedet.

Indberetninger skal koordineres centralt

En intern vejledning, der blev sendt ud torsdag til de føderale myndighedsafdelinger over hele landet, anviser, at oplysninger om ransomwareundersøgelser skal koordineres centralt med en nyligt oprettet taskforce i Washington.

Vejledningen henviser specifikt til Colonial-hacket som et eksempel på den "voksende trussel, som ransomware og digital afpresning udgør for nationen."

"For at sikre, at vi kan skabe nødvendige forbindelser på tværs af nationale og globale sager og efterforskninger, og for at give os mulighed for at udvikle et samlet billede af de nationale og økonomiske sikkerhedstrusler, vi står over for, skal vi forbedre og centralisere vores interne sporing," er vejledningens ord ifølge Reuters.

Modellen er aldrig brugt på ransomware-angreb

Justitsministeriets beslutning om at skubbe ransomware ind i denne specielle proces illustrerer, hvordan problemet prioriteres.

”Vi har brugt denne model omkring terrorisme før, men aldrig med ransomware,” udtaler stedfortrædende justitsadvokat ved justitsministeriet John Carlin.

I praksis betyder det, at efterforskere i de føderale myndigheder, der håndterer ransomware-angreb, forventes at dele både opdaterede sagsoplysninger og teknisk information med efterforskningsledere i Washington.

Sagerne, der nu kræver central underretning, involverer antivirus-tjenester, ulovlige onlinefora eller -markeder, kryptovalutaudveksling, uigennemsigtige hostingtjenester, botnets og online hvidvaskning af penge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.