Artikel top billede

Efter flere alvorlige kæmpehack: USA vil efterforske ransomware-angreb på samme måde som terrorisme

Efter Colonial- og JBS-angrebet hæver USA prioriteringen af efterforskningen af ransomware-angreb til et niveau på linje med terrorisme.

Det amerikanske justitsministerium beder nu landets føderale politimyndighed om at sagsbehandle ransomware-angreb på samme måde, som terrorisme behandles.

Med udmeldingen hæver ministeriet prioriteringen af ransomware-efterforskning til samme niveau som terrorisme.

Det sker i kølvandet på to store ransomware-angreb, der først ramte brændstof-leverandøren Colonial Pipeline og efterfølgende kødproducenten JBS.

Begge angreb nedlagde koordineringen og distributionen af selskabernes produkter til store dele af USA i flere dage, og forårsagede panik, hamstring og prisstigninger på markedet.

Indberetninger skal koordineres centralt

En intern vejledning, der blev sendt ud torsdag til de føderale myndighedsafdelinger over hele landet, anviser, at oplysninger om ransomwareundersøgelser skal koordineres centralt med en nyligt oprettet taskforce i Washington.

Vejledningen henviser specifikt til Colonial-hacket som et eksempel på den "voksende trussel, som ransomware og digital afpresning udgør for nationen."

"For at sikre, at vi kan skabe nødvendige forbindelser på tværs af nationale og globale sager og efterforskninger, og for at give os mulighed for at udvikle et samlet billede af de nationale og økonomiske sikkerhedstrusler, vi står over for, skal vi forbedre og centralisere vores interne sporing," er vejledningens ord ifølge Reuters.

Modellen er aldrig brugt på ransomware-angreb

Justitsministeriets beslutning om at skubbe ransomware ind i denne specielle proces illustrerer, hvordan problemet prioriteres.

”Vi har brugt denne model omkring terrorisme før, men aldrig med ransomware,” udtaler stedfortrædende justitsadvokat ved justitsministeriet John Carlin.

I praksis betyder det, at efterforskere i de føderale myndigheder, der håndterer ransomware-angreb, forventes at dele både opdaterede sagsoplysninger og teknisk information med efterforskningsledere i Washington.

Sagerne, der nu kræver central underretning, involverer antivirus-tjenester, ulovlige onlinefora eller -markeder, kryptovalutaudveksling, uigennemsigtige hostingtjenester, botnets og online hvidvaskning af penge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere