Artikel top billede

Danmarks spritnye coronapas-app igen ramt af nedbrud torsdag morgen

Torsdag morgen er Danmarks nye coronapas igen ramt af problemer. Appen er kun få uger gammel, men har allerede været ramt af flere nedbrud.

Du er ikke alene, hvis du torsdag morgen har haft problemer med at få adgang til dit coronapas i den nye app Coronapas.

Det bekræfter Sundhedsministeriet over for Computerworld.

Ministeriet oplyser til Computerworld, at problemet opstod klokken 7.15 torsdag og blev udbedret igen klokken 8.55.

Det oplyses desuden, at man beklager de gener fejlen, som fejlen har medført.

Helt konkret er borgere blevet mødt af fejlbeskeden ”Dit coronapas er ikke længere gyldigt," selv om de er vaccineret, immune eller har en frisk negativ test

Nøglerolle i genåbning

Den nye coronapas-app, der er udviklet af Netcompany, blev introduceret 28. maj, og den er udset til at spille en nøglerolle i den danske genåbning.

Her ventes de fleste danske restriktioner at blive udfaset henover sommeren, men coronapasset kommer til at bestå som det omdrejningspunkt, der sikrer, at danskerne kan få adgang til restauranter, barer og andre forlystelser

Alligevel har passet alene i løbet af den seneste uge været ramt af flere problemer.

En uge med problemer

Fredag meddelte Sundhedsdatastyrelsen, at der var ustabil drift på den nye coronapas-app, hvilket kunne skabe problemer for brugerne i løbet af aftenen.

Tidligere i denne uge var der også problemer med den såkaldte MiBa-database hos Statens Serum Institut, der håndterer prøvesvar.

Her betød problemerne, at der var problemer med dels at håndtere prøvesvar og immunitets-status, mens der til gengæld ikke var problemer for vaccinerede borgere.

Torsdag morgen har Computerworld konstateret, at der også har været problemer med at vise coronapas i forbindelse med vaccination.

Dokumenter, som Computerworld har fået aktindsigt i, viser, at den samlede pris for coronapas-appen ventes at løbe op i 46,9 millioner kroner.Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.