Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Hackere dropper brug af bitcoin: Skifter til mere anonym kryptovaluta

Personerne bag en række hackerangreb har valgt at droppe den velkendte bitcoin som betalingsmiddel fra sine ofre. I stedet har flere kastet sig over en anden digital valuta, der tilbyder større sikkerhed for hackerne selv.

Flere hackere er begyndt at droppe betaling med bitcoins, når de afkræver ofrene penge efter et cyberangreb.

Den digitale kryptovaluta bitcoin er stadig hackernes favorit, men flere er ifølge konsulentvirksomheden DigitalMint, der hjælper ofre for ransomware, skiftet til kryptovalutaen monero.

Det skriver CNBC.

Skiftet sker tilsyneladende fordi monero tilbyder endnu større annonymitet end bitcoin. Dermed kan hackerne i højere grad sikre sig, at deres kriminelle handlinger ikke kan spores.

Et af kerneelementerne bag bitcoin-valutaen er, at alle transaktioner er synlige for alle.

For få uger siden lykkedes det for FBI at få adgang til beløbet som olie-virksomheden Colonial Pipeline havde overført til hackerne bag et angreb på selskabet.

Dermed fik de amerikanske myndigheder tilbageerobret de bitcoins, som Colonial Pipeline havde betalt til hackerne bag ransomware-angrebet på virksomheden.

“Vi har tidligere set REvil give rabat for at betale med monero i løbet af de seneste måneder,” siger Rick Holland, der er CIO i sikkerhedsselskabet Digital Shadows til CNBC.

Han forklarer samtidig, at det på nuværende tidspunkt er de mest habile hackere, der skifter til den nye betalingsform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere