Artikel top billede

Hackere dropper brug af bitcoin: Skifter til mere anonym kryptovaluta

Personerne bag en række hackerangreb har valgt at droppe den velkendte bitcoin som betalingsmiddel fra sine ofre. I stedet har flere kastet sig over en anden digital valuta, der tilbyder større sikkerhed for hackerne selv.

Flere hackere er begyndt at droppe betaling med bitcoins, når de afkræver ofrene penge efter et cyberangreb.

Den digitale kryptovaluta bitcoin er stadig hackernes favorit, men flere er ifølge konsulentvirksomheden DigitalMint, der hjælper ofre for ransomware, skiftet til kryptovalutaen monero.

Det skriver CNBC.

Skiftet sker tilsyneladende fordi monero tilbyder endnu større annonymitet end bitcoin. Dermed kan hackerne i højere grad sikre sig, at deres kriminelle handlinger ikke kan spores.

Et af kerneelementerne bag bitcoin-valutaen er, at alle transaktioner er synlige for alle.

For få uger siden lykkedes det for FBI at få adgang til beløbet som olie-virksomheden Colonial Pipeline havde overført til hackerne bag et angreb på selskabet.

Dermed fik de amerikanske myndigheder tilbageerobret de bitcoins, som Colonial Pipeline havde betalt til hackerne bag ransomware-angrebet på virksomheden.

“Vi har tidligere set REvil give rabat for at betale med monero i løbet af de seneste måneder,” siger Rick Holland, der er CIO i sikkerhedsselskabet Digital Shadows til CNBC.

Han forklarer samtidig, at det på nuværende tidspunkt er de mest habile hackere, der skifter til den nye betalingsform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.