Artikel top billede

(Foto: Pressefoto /Chainalysis)

Danskstiftede Chainalysis får kapitalindsprøjtning på 620 millioner: Er nu 26 milliarder kroner værd

Det danskstiftede blockchain-selskab Chainalysis lander endnu en massiv investering. Med 620 friske millioner har selskabet hentet 1,9 milliarder kroner i løbet et halvt år.

Blockchain-selskabet Chainanlysis har endnu engang hentet 100 millioner dollar i en investeringsrunde.

Selskabet, der ledes af danske Michael Grønager, har således rejst 1,9 milliarder kroner gennem det sidste seks måneder.

Derved værdiansættes det syv år gamle selskab nu til enorme 26 milliarder kroner, hvilket svarer til en fordobling siden sidste kapitalrejsning.

Det skriver Finans.

Sidste gang Michael Grønager landede en investering var tilbage i marts 2021, hvor beløbet ligeledes lød på 100 millioner dollar.

Ræser op af listen blandt mest værdifulde

Ved sidste investeringsrunde i marts fortalte Michael Grønager til Techcrunch:

"Vi har samlet mere information om, hvad der sker inden for blockchain end nogen andre i kryptovaluta-markedet. Den information giver os mulighed for at hjælpe vores kunder med at træffe bedre beslutninger baseret på data," lød det fra den danske medstifter.

Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin grundlagde selskabet i 2014 i København, og herfra arbejdede selskabet også de første år.

Michael Grønager er i dag CEO for selskabet og er uddannet kemiingenigør fra DTU, hvor han også har PhD i kvantemekanik. Han har desuden arbejdet en årrække for den amerikanske Bitcoin-børs Kraken.

Chainanalysis har senere åbnet kontorer i både London og New York. Sidstnævnte er i dag hjemstedet for virksomhedens hovedkontor, der altså dermed har fulgt en række af de andre danske it-iværksættervirksomheder ud af Danmark.

Det samme gælder ejerskabet af den danskstiftede virksomhed. Efter selskabet er rykket til USA, er det formelle ejerskab også flytte med.

Men selvom selskabet formelt er placeret i USA, er en lang række af Chainalysis' 200 ansatte placeret i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere