Artikel top billede

(Foto: Pressefoto /Chainalysis)

Danskstiftede Chainalysis får kapitalindsprøjtning på 620 millioner: Er nu 26 milliarder kroner værd

Det danskstiftede blockchain-selskab Chainalysis lander endnu en massiv investering. Med 620 friske millioner har selskabet hentet 1,9 milliarder kroner i løbet et halvt år.

Blockchain-selskabet Chainanlysis har endnu engang hentet 100 millioner dollar i en investeringsrunde.

Selskabet, der ledes af danske Michael Grønager, har således rejst 1,9 milliarder kroner gennem det sidste seks måneder.

Derved værdiansættes det syv år gamle selskab nu til enorme 26 milliarder kroner, hvilket svarer til en fordobling siden sidste kapitalrejsning.

Det skriver Finans.

Sidste gang Michael Grønager landede en investering var tilbage i marts 2021, hvor beløbet ligeledes lød på 100 millioner dollar.

Ræser op af listen blandt mest værdifulde

Ved sidste investeringsrunde i marts fortalte Michael Grønager til Techcrunch:

"Vi har samlet mere information om, hvad der sker inden for blockchain end nogen andre i kryptovaluta-markedet. Den information giver os mulighed for at hjælpe vores kunder med at træffe bedre beslutninger baseret på data," lød det fra den danske medstifter.

Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin grundlagde selskabet i 2014 i København, og herfra arbejdede selskabet også de første år.

Michael Grønager er i dag CEO for selskabet og er uddannet kemiingenigør fra DTU, hvor han også har PhD i kvantemekanik. Han har desuden arbejdet en årrække for den amerikanske Bitcoin-børs Kraken.

Chainanalysis har senere åbnet kontorer i både London og New York. Sidstnævnte er i dag hjemstedet for virksomhedens hovedkontor, der altså dermed har fulgt en række af de andre danske it-iværksættervirksomheder ud af Danmark.

Det samme gælder ejerskabet af den danskstiftede virksomhed. Efter selskabet er rykket til USA, er det formelle ejerskab også flytte med.

Men selvom selskabet formelt er placeret i USA, er en lang række af Chainalysis' 200 ansatte placeret i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere