Artikel top billede

Danskstiftede Chainalysis får kapitalindsprøjtning på 620 millioner: Er nu 26 milliarder kroner værd

Det danskstiftede blockchain-selskab Chainalysis lander endnu en massiv investering. Med 620 friske millioner har selskabet hentet 1,9 milliarder kroner i løbet et halvt år.

Blockchain-selskabet Chainanlysis har endnu engang hentet 100 millioner dollar i en investeringsrunde.

Selskabet, der ledes af danske Michael Grønager, har således rejst 1,9 milliarder kroner gennem det sidste seks måneder.

Derved værdiansættes det syv år gamle selskab nu til enorme 26 milliarder kroner, hvilket svarer til en fordobling siden sidste kapitalrejsning.

Det skriver Finans.

Sidste gang Michael Grønager landede en investering var tilbage i marts 2021, hvor beløbet ligeledes lød på 100 millioner dollar.

Ræser op af listen blandt mest værdifulde

Ved sidste investeringsrunde i marts fortalte Michael Grønager til Techcrunch:

"Vi har samlet mere information om, hvad der sker inden for blockchain end nogen andre i kryptovaluta-markedet. Den information giver os mulighed for at hjælpe vores kunder med at træffe bedre beslutninger baseret på data," lød det fra den danske medstifter.

Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin grundlagde selskabet i 2014 i København, og herfra arbejdede selskabet også de første år.

Michael Grønager er i dag CEO for selskabet og er uddannet kemiingenigør fra DTU, hvor han også har PhD i kvantemekanik. Han har desuden arbejdet en årrække for den amerikanske Bitcoin-børs Kraken.

Chainanalysis har senere åbnet kontorer i både London og New York. Sidstnævnte er i dag hjemstedet for virksomhedens hovedkontor, der altså dermed har fulgt en række af de andre danske it-iværksættervirksomheder ud af Danmark.

Det samme gælder ejerskabet af den danskstiftede virksomhed. Efter selskabet er rykket til USA, er det formelle ejerskab også flytte med.

Men selvom selskabet formelt er placeret i USA, er en lang række af Chainalysis' 200 ansatte placeret i Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.