Artikel top billede

(Foto: Pressefoto /Chainalysis)

Danskstiftede Chainalysis får kapitalindsprøjtning på 620 millioner: Er nu 26 milliarder kroner værd

Det danskstiftede blockchain-selskab Chainalysis lander endnu en massiv investering. Med 620 friske millioner har selskabet hentet 1,9 milliarder kroner i løbet et halvt år.

Blockchain-selskabet Chainanlysis har endnu engang hentet 100 millioner dollar i en investeringsrunde.

Selskabet, der ledes af danske Michael Grønager, har således rejst 1,9 milliarder kroner gennem det sidste seks måneder.

Derved værdiansættes det syv år gamle selskab nu til enorme 26 milliarder kroner, hvilket svarer til en fordobling siden sidste kapitalrejsning.

Det skriver Finans.

Sidste gang Michael Grønager landede en investering var tilbage i marts 2021, hvor beløbet ligeledes lød på 100 millioner dollar.

Ræser op af listen blandt mest værdifulde

Ved sidste investeringsrunde i marts fortalte Michael Grønager til Techcrunch:

"Vi har samlet mere information om, hvad der sker inden for blockchain end nogen andre i kryptovaluta-markedet. Den information giver os mulighed for at hjælpe vores kunder med at træffe bedre beslutninger baseret på data," lød det fra den danske medstifter.

Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin grundlagde selskabet i 2014 i København, og herfra arbejdede selskabet også de første år.

Michael Grønager er i dag CEO for selskabet og er uddannet kemiingenigør fra DTU, hvor han også har PhD i kvantemekanik. Han har desuden arbejdet en årrække for den amerikanske Bitcoin-børs Kraken.

Chainanalysis har senere åbnet kontorer i både London og New York. Sidstnævnte er i dag hjemstedet for virksomhedens hovedkontor, der altså dermed har fulgt en række af de andre danske it-iværksættervirksomheder ud af Danmark.

Det samme gælder ejerskabet af den danskstiftede virksomhed. Efter selskabet er rykket til USA, er det formelle ejerskab også flytte med.

Men selvom selskabet formelt er placeret i USA, er en lang række af Chainalysis' 200 ansatte placeret i Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere