Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Nu kan persondata flyde frit mellem EU og Storbritannien

EU godkender nu Storbritanniens databeskyttelsestandard, og dermed bliver det nu slået fast, at persondata i fremtiden kan flyde frit mellem de to parter.

EU har nu helt formelt godkendt Storbritanniens databeskyttelsesstandarder.

Det oplyser EU-Kommissionen og den britiske regering.

Den nye aftale kommer efter, at parterne i kølvandet på brexit har forhandlet i mere end et år.

I forbindelse med brexit har EU og Storbritannien skulle opnå enighed om en dataudvekslingsaftalen, der skal sikre, at data kan flyde uhindret mellem de to parter.

Aftalen har dog krævet, at EU-Kommissionen har vurderet, at databeskyttelsen i Storbritannien har samme niveau som i EU.

”Efter en et års konstruktiv dialog har EU formelt godkendt Storbritanniens høje databeskyttelses-standarder,” siger den britiske udenrigsminister Oliver Dowden ifølge en pressemeddelelse.

Klar til at skride ind

EU-Kommissionen noterer sig blandt andet, at den britiske databeskyttelseslov bygger på de samme regler, der var gældende, da Storbritannien var medlem af EU.

Samtidig har Storbritannien ifølge EU-Kommissionen fuldt inkorporeret de principper, rettigheder og forpligtigelser, der er en del af GDPR, i britisk lovgivning.

Vera Jourová, der er EU-Kommissær for værdier og gennemsigtighed, oplyser i en pressemeddelelse, at EU er klar til at skride ind, hvis Storbritannien i fremtiden ændrer sin databeskyttelsespolitik på en måde, der afviger fra EU's.

”Vi taler her om fundamentale rettigheder for EU-borgere, som vi har en forpligtigelse til at beskytte. Derfor har vi taget signifikante sikkerhedsforanstaltninger, der gør, at vi kan intervenere, hvis noget ændrer sig fra Storbritanniens side,” siger Vera Jourová.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere