Artikel top billede

Nu kan persondata flyde frit mellem EU og Storbritannien

EU godkender nu Storbritanniens databeskyttelsestandard, og dermed bliver det nu slået fast, at persondata i fremtiden kan flyde frit mellem de to parter.

EU har nu helt formelt godkendt Storbritanniens databeskyttelsesstandarder.

Det oplyser EU-Kommissionen og den britiske regering.

Den nye aftale kommer efter, at parterne i kølvandet på brexit har forhandlet i mere end et år.

I forbindelse med brexit har EU og Storbritannien skulle opnå enighed om en dataudvekslingsaftalen, der skal sikre, at data kan flyde uhindret mellem de to parter.

Aftalen har dog krævet, at EU-Kommissionen har vurderet, at databeskyttelsen i Storbritannien har samme niveau som i EU.

”Efter en et års konstruktiv dialog har EU formelt godkendt Storbritanniens høje databeskyttelses-standarder,” siger den britiske udenrigsminister Oliver Dowden ifølge en pressemeddelelse.

Klar til at skride ind

EU-Kommissionen noterer sig blandt andet, at den britiske databeskyttelseslov bygger på de samme regler, der var gældende, da Storbritannien var medlem af EU.

Samtidig har Storbritannien ifølge EU-Kommissionen fuldt inkorporeret de principper, rettigheder og forpligtigelser, der er en del af GDPR, i britisk lovgivning.

Vera Jourová, der er EU-Kommissær for værdier og gennemsigtighed, oplyser i en pressemeddelelse, at EU er klar til at skride ind, hvis Storbritannien i fremtiden ændrer sin databeskyttelsespolitik på en måde, der afviger fra EU's.

”Vi taler her om fundamentale rettigheder for EU-borgere, som vi har en forpligtigelse til at beskytte. Derfor har vi taget signifikante sikkerhedsforanstaltninger, der gør, at vi kan intervenere, hvis noget ændrer sig fra Storbritanniens side,” siger Vera Jourová.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.