Artikel top billede

Russiske statshackere målrettede LinkedIn-brugere med Safari nuldagssårbarhed

Statsstøttede hackere fra Rusland har udnyttet en sårbarhed til at målrette regeringsmedarbejdere via LinkedIn.

En række nuldags-sårbarheder, som for nyligt er blevet opdaget af Google, efter de bar blevet misbrugt i en stribe af Googles produkter, ser ud til at være blevet misbrugt på forskellige platforme.

Blandt andet blev sårbarheden CVE-2021-1879 WebKit - også kaldet Safari-fejlen - ifølge Google brugt i det sociale medie LinkedIns beskedtjeneste "til at målrette regeringsembedsmænd fra vesteuropæiske lande ved at sende dem ondsindede links."

Det skriver BleepingComputer.

Google-forskerne sagde desuden, at angriberne af platformen sandsyndligvis er en del af en russisk regeringsstøttet hackergruppe, der misbrugte sårbarheden til specifikt at målrette sig iOS-enheder, der kører ældre versioner af iOS (12.4 til 13.7).

Google selv har ikke sat navn på en formodet gerningsgruppe. Men Microsoft peger på det statsstøttede russiske hackernetværk Nobelium som mulige gerningspersoner.

Også cybersikkerhedsfirmaet Volexity forbinder angrebet med Ruslands udenlandske efterretningstjeneste (SVR). Påstanden kommer på baggrund af den taktik, der tidligere er blev observeret i angreb fra samme aktør tilbage fra 2018.

Ifølge Google er det endelige mål med disse angreb at "indsamle godkendelsescookies fra flere populære websteder, herunder Google, Microsoft, LinkedIn, Facebook og Yahoo" og derfra sende dem via WebSocket til en IP inder hackernes kontrol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.