Artikel top billede

Russiske statshackere målrettede LinkedIn-brugere med Safari nuldagssårbarhed

Statsstøttede hackere fra Rusland har udnyttet en sårbarhed til at målrette regeringsmedarbejdere via LinkedIn.

En række nuldags-sårbarheder, som for nyligt er blevet opdaget af Google, efter de bar blevet misbrugt i en stribe af Googles produkter, ser ud til at være blevet misbrugt på forskellige platforme.

Blandt andet blev sårbarheden CVE-2021-1879 WebKit - også kaldet Safari-fejlen - ifølge Google brugt i det sociale medie LinkedIns beskedtjeneste "til at målrette regeringsembedsmænd fra vesteuropæiske lande ved at sende dem ondsindede links."

Det skriver BleepingComputer.

Google-forskerne sagde desuden, at angriberne af platformen sandsyndligvis er en del af en russisk regeringsstøttet hackergruppe, der misbrugte sårbarheden til specifikt at målrette sig iOS-enheder, der kører ældre versioner af iOS (12.4 til 13.7).

Google selv har ikke sat navn på en formodet gerningsgruppe. Men Microsoft peger på det statsstøttede russiske hackernetværk Nobelium som mulige gerningspersoner.

Også cybersikkerhedsfirmaet Volexity forbinder angrebet med Ruslands udenlandske efterretningstjeneste (SVR). Påstanden kommer på baggrund af den taktik, der tidligere er blev observeret i angreb fra samme aktør tilbage fra 2018.

Ifølge Google er det endelige mål med disse angreb at "indsamle godkendelsescookies fra flere populære websteder, herunder Google, Microsoft, LinkedIn, Facebook og Yahoo" og derfra sende dem via WebSocket til en IP inder hackernes kontrol.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere