Artikel top billede

Apple vippet af pinden som verdens næststørste smartphoneproducent: Kinesiske Xiaomi buldrer frem

Apple mister pladsen som den næststørste leverandør af smartphones i andet kvartal, hvor det kinesiske mærke Xiaomis salgstal buldrer frem. Det viser en ny analyse.

Apple er ikke længere verdens andenstørste leverandør af smartphones.

Det kinesiske selskab Xiaomi har netop overhalet Apple og dets iPhones på globale leverancer i andet kvartal af 2021.

Det viser en ny analyse fra Canalys.

Tronskiftet sker efter, at den kinesiske mobilproducent og en af de førende kinesiske smartphone-mærker fortsætter med at øge sine leverancer især uden for Kinas grænser.

Xiaomi tager andenpladsen for første gang med en 17 procents andel af verdensomspændende smartphone-forsendelser, en stigning på tre procent fra det foregående kvartal.

Apple må dermed tage til takke med en tredjeplads og 14 procent af de globale leverancer, hvilket sker efter en årlig vækst på blot en procent.

Samsung stadig i front - for nu

Samsung med en markedsandel på 19 procent indtager fortsat den gule smartphoneførertrøje. Men det sydkoreanske firma må for alvor mærke den kinesiske forfølger.

Mens Samsung har haft en årlig vækst på 15 procent, smadrer Xiaomi feltet med en årlig vækst på 83 procent.

Det sker ifølge Canalys blandt andet på baggrund af flotte leverancer uden for Kina.

I andet kvartal steg Xiaomis forsendelser med mere end 300 procent i Latinamerika, 150 procent i Afrika og 50 procent i Vesteuropa.

Xiaomi målretter sig fortsat massemarkedet og de lavere priser. Ifølge Canalys er salgsprisen på Xiaomis modeller henholdsvis 40 og 75 procent billigere end Samsung og Apples.

Vigtigt bliver det derfor også for Xiaomi at øge salget af sine dyrere modeller, som tilsvarende ofte skal følges op af store marketingsfremstød.

Samtidig kæmper alle leverandører hårdt for at sikre sig kritisk komponenter og chips på grund af global mangel - ind til videre fortsatte smartphoneleverancerne i andet kvartal dog med at stige 12 procent.
Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.