Artikel top billede

Kinesiske tech-virksomheder rasler ned i værdi: Tencents markedsværdi er faldet med én billion kroner i juli

Den kinesiske regerings hårde reguleringsgreb om kinesiske tech-virksomheder har voldsom indflydelse på selskabernes aktiekurs, der falder drastisk. Kæmpe Tencent er faldet med over én billion kroner alene i juli.

Aktiekurserne for kinesiske tech-virksomheder rasler ned som direkte konsekvens af den kinesiske regerings regulering af sektoren.

Største taber af den kinesiske regerings kampagne, når man ser på den samlede markedsværdi, er det kæmpe tech-selskab Tencent, der står bag den udbredte alt-i-en-app WeChat.

Alene i juli og frem til i går onsdag er aktien gået tilbage med 24 procent, hvilket betyder et samlet tab i markedsværdi på voldsomme 170 milliarder dollar - svarende til over én billion kroner.

Det skriver Bloomberg på baggrund af en opgørelse mediet har foretaget.

Udsalget i Tencents aktier intensiverede tidligere på ugen, efter at Beijing udvidede den regulatoriske klemme til at omfatte andre industrier såsom privat uddannelse.

I dag torsdag har Tencent dog fået oprejsning, hvor aktien i skrivende stund er oppe med over 10 procent.

Andre store tabere er Alibaba Group, der i den periode, Bloomberg har kigget på, har tabt lidt et tab i markedsværdi på over 100 milliarder dollar.

De store selskaber betragtes af den kinesiske regering som en potentiel trussel mod Kinas datasikkerhed og finansielle stabilitet og er derfor blevet reguleret kraftigt.

Det har givet udslag især kinesiske virksomheders værdiansættelse. Ifølge Bloomberg er 9 af de 10 selskaber, der har tabt mest markedsværdi i juli, kinesiske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere