Artikel top billede

Kinesiske tech-virksomheder rasler ned i værdi: Tencents markedsværdi er faldet med én billion kroner i juli

Den kinesiske regerings hårde reguleringsgreb om kinesiske tech-virksomheder har voldsom indflydelse på selskabernes aktiekurs, der falder drastisk. Kæmpe Tencent er faldet med over én billion kroner alene i juli.

Aktiekurserne for kinesiske tech-virksomheder rasler ned som direkte konsekvens af den kinesiske regerings regulering af sektoren.

Største taber af den kinesiske regerings kampagne, når man ser på den samlede markedsværdi, er det kæmpe tech-selskab Tencent, der står bag den udbredte alt-i-en-app WeChat.

Alene i juli og frem til i går onsdag er aktien gået tilbage med 24 procent, hvilket betyder et samlet tab i markedsværdi på voldsomme 170 milliarder dollar - svarende til over én billion kroner.

Det skriver Bloomberg på baggrund af en opgørelse mediet har foretaget.

Udsalget i Tencents aktier intensiverede tidligere på ugen, efter at Beijing udvidede den regulatoriske klemme til at omfatte andre industrier såsom privat uddannelse.

I dag torsdag har Tencent dog fået oprejsning, hvor aktien i skrivende stund er oppe med over 10 procent.

Andre store tabere er Alibaba Group, der i den periode, Bloomberg har kigget på, har tabt lidt et tab i markedsværdi på over 100 milliarder dollar.

De store selskaber betragtes af den kinesiske regering som en potentiel trussel mod Kinas datasikkerhed og finansielle stabilitet og er derfor blevet reguleret kraftigt.

Det har givet udslag især kinesiske virksomheders værdiansættelse. Ifølge Bloomberg er 9 af de 10 selskaber, der har tabt mest markedsværdi i juli, kinesiske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere