Artikel top billede

Engelske Android-brugere lægger sag an mod Google: Kræver erstatning på 920 millioner pund

I et massesøgsmål kræver knap 20 millioner engelske Android-brugere en erstatning på 920 million pund fra Google. Søgsmålet hævder, at den nedskæring på 30%, som Google tager fra digitale køb i sin appbutik, er overdreven og uretfærdig.

Google står over for en enorm erstatningsag på 920 millioner pund svarende til over otte milliarder kroner i England.

Det er nemlig hvad et massesøgsmål på vegne af 19,5 millioner Android-brugere kræver af Google, som de mener har forvredet konkurrencen i Google Play Store ved at lade brugerne betale Googles afgift på 30 procent.

Det skriver BBC.

Søgsmålet, der føres af an af Lis Coll, der er tidligere formand for forbrugerpolitik hos Consumer Advice, hævder, at Googles andel på 30 procent for alle digitale køb i sin appbutik, er overdreven og uretfærdig.

Det er ifølge søgsmålet i strid med EU’s konkurrenceregler.

"Google overtrådte europæiske og britiske konkurrencelove med 30 procents-tillægget og overbelaster derfor millioner af app-brugere, der foretager køb via Play-butikken," lyder det fra søgsmålet, som også mener, at forbrugerne ikke har andre alternativer end at betale de gebyrer, der er fastsat af Google.

Google finder dog ikke kritikken korrekt, og i en meddelelse pointerer selskabet, at det konkurrerer "energisk og retfærdigt" for udviklere og forbrugere, og dets gebyrer er "sammenlignelige med konkurrenternes."

Google hævder desuden til, at de fleste Android-telefoner kommer forudindlæst med mere end en appbutik, og at 97 procent af udviklerne intet servicegebyr betaler, fordi deres apps er gratis.

Også Apple har mødt lignende sager om konkurrenceforvridende forhold i sin appbutik.

Det er navnlig kommet på dagsordenen, efter at spiludvikleren af det populære spil Fortnite, Epic Games, er gået forrest i kampen mod de to giganter.

Først valgte Epic Games at lancere det populære spil uden for Googles Play Store. Samtidig har selskabet klaget over Apple til både de britiske og europæiske myndigheder.

Konkurrenceforholdene i app-butikkerne er også kommet højt på agendaen i EU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere