Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Engelske Android-brugere lægger sag an mod Google: Kræver erstatning på 920 millioner pund

I et massesøgsmål kræver knap 20 millioner engelske Android-brugere en erstatning på 920 million pund fra Google. Søgsmålet hævder, at den nedskæring på 30%, som Google tager fra digitale køb i sin appbutik, er overdreven og uretfærdig.

Google står over for en enorm erstatningsag på 920 millioner pund svarende til over otte milliarder kroner i England.

Det er nemlig hvad et massesøgsmål på vegne af 19,5 millioner Android-brugere kræver af Google, som de mener har forvredet konkurrencen i Google Play Store ved at lade brugerne betale Googles afgift på 30 procent.

Det skriver BBC.

Søgsmålet, der føres af an af Lis Coll, der er tidligere formand for forbrugerpolitik hos Consumer Advice, hævder, at Googles andel på 30 procent for alle digitale køb i sin appbutik, er overdreven og uretfærdig.

Det er ifølge søgsmålet i strid med EU’s konkurrenceregler.

"Google overtrådte europæiske og britiske konkurrencelove med 30 procents-tillægget og overbelaster derfor millioner af app-brugere, der foretager køb via Play-butikken," lyder det fra søgsmålet, som også mener, at forbrugerne ikke har andre alternativer end at betale de gebyrer, der er fastsat af Google.

Google finder dog ikke kritikken korrekt, og i en meddelelse pointerer selskabet, at det konkurrerer "energisk og retfærdigt" for udviklere og forbrugere, og dets gebyrer er "sammenlignelige med konkurrenternes."

Google hævder desuden til, at de fleste Android-telefoner kommer forudindlæst med mere end en appbutik, og at 97 procent af udviklerne intet servicegebyr betaler, fordi deres apps er gratis.

Også Apple har mødt lignende sager om konkurrenceforvridende forhold i sin appbutik.

Det er navnlig kommet på dagsordenen, efter at spiludvikleren af det populære spil Fortnite, Epic Games, er gået forrest i kampen mod de to giganter.

Først valgte Epic Games at lancere det populære spil uden for Googles Play Store. Samtidig har selskabet klaget over Apple til både de britiske og europæiske myndigheder.

Konkurrenceforholdene i app-butikkerne er også kommet højt på agendaen i EU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere