Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fotograf: Nicolai Howalt

Udstilling: Det indsamlede menneske

Vi har indsamlet, konserveret og analyseret bidder af menneskekroppen gennem hundredvis af år, og nu kan man tage på en historisk rejse igennem samlingen på Medicinsk Museion.

Samlingen af menneskekroppe i forskellige udskæringer og udsnit er enorm på Medicinsk Museion – ja, det hedder det faktisk; her er ikke tale om en stavefejl.

Den historiske samling i Bredgade i København kan dateres helt tilbage til slutningen af 1700-tallet og rummer mere end 250.000 genstande. Herunder en hel del eksempler på større eller mindre bidder af den menneskelige krop.

Museet blev grundlagt i 1905, og genstandene har under forskellige temaer været udstillet for den brede offentlighed siden 1907. En samlet udstilling af netop de menneskelige kropsdele er det dog aldrig blevet til før i år.

Under overskriften Det indsamlede menneske – Lægevidenskabens råmateriale fra kadaver til DNA inviterer Medicinsk Museion indenfor til en præsentation af en stor del af samlingen. Lige fra de ældste præparater i form af studiesamlinger af fostre, skeletter, knogler, organer og vævssnit, til i dag, hvor vi er helt nede på molekylærniveau.

På udstillingen får man fortællingen om, hvad der gennem tiden har motiveret den dominerende praksis for indsamling, hvordan den har bidraget til en bedre forståelse af sygdom og sundhed, og hvilke medicinske opdagelser, det har ført til.

Udstillingen giver en spændende og undertiden lettere makaber tur gennem lægevidenskabens historiske indsamling af kropsdele, organer og deformiteter. Men dertil får man også indblik i forskningens skiftende metoder. Fra fortidens fokus på konservering og præparering til nu, hvor biopsier, celler og DNA bliver opbevaret på frost i enorme biobanker, der leverer materiale og data til forskningen i nye behandlingsformer og medicin.

Udstillingen er principielt for alle. Men er man lidt sart i forhold til afskårne lemmer og fostre i formalin, kan der være dele (som man siger..), der kan virke skræmmende.

Billetter skal købes online her.

Det indsamlede menneske – Lægevidenskabens råmateriale fra kadaver til DNA / Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.