Artikel top billede

Fotograf: Nicolai Howalt (Foto: /)

Udstilling: Det indsamlede menneske

Vi har indsamlet, konserveret og analyseret bidder af menneskekroppen gennem hundredvis af år, og nu kan man tage på en historisk rejse igennem samlingen på Medicinsk Museion.

Samlingen af menneskekroppe i forskellige udskæringer og udsnit er enorm på Medicinsk Museion – ja, det hedder det faktisk; her er ikke tale om en stavefejl.

Den historiske samling i Bredgade i København kan dateres helt tilbage til slutningen af 1700-tallet og rummer mere end 250.000 genstande. Herunder en hel del eksempler på større eller mindre bidder af den menneskelige krop.

Museet blev grundlagt i 1905, og genstandene har under forskellige temaer været udstillet for den brede offentlighed siden 1907. En samlet udstilling af netop de menneskelige kropsdele er det dog aldrig blevet til før i år.

Under overskriften Det indsamlede menneske – Lægevidenskabens råmateriale fra kadaver til DNA inviterer Medicinsk Museion indenfor til en præsentation af en stor del af samlingen. Lige fra de ældste præparater i form af studiesamlinger af fostre, skeletter, knogler, organer og vævssnit, til i dag, hvor vi er helt nede på molekylærniveau.

På udstillingen får man fortællingen om, hvad der gennem tiden har motiveret den dominerende praksis for indsamling, hvordan den har bidraget til en bedre forståelse af sygdom og sundhed, og hvilke medicinske opdagelser, det har ført til.

Udstillingen giver en spændende og undertiden lettere makaber tur gennem lægevidenskabens historiske indsamling af kropsdele, organer og deformiteter. Men dertil får man også indblik i forskningens skiftende metoder. Fra fortidens fokus på konservering og præparering til nu, hvor biopsier, celler og DNA bliver opbevaret på frost i enorme biobanker, der leverer materiale og data til forskningen i nye behandlingsformer og medicin.

Udstillingen er principielt for alle. Men er man lidt sart i forhold til afskårne lemmer og fostre i formalin, kan der være dele (som man siger..), der kan virke skræmmende.

Billetter skal købes online her.

Det indsamlede menneske – Lægevidenskabens råmateriale fra kadaver til DNA / Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere