Artikel top billede

Forsvaret hjalp Systematic med kontroversiel militæropgave: Sendte fem soldater til Emiraterne for at uddanne lokal militær i Systematic-system

Forsvaret hjalp Systematic med at træne Emiraterne i brug af Systematics kampstyringssystem SitaWare, selv om Emiraterne bliver beskyldt for krigsforbrydelser og overtrædelse af menneskerettigheder.

Det danske forsvar hjalp aarhusianske Systematic med at uddanne soldater fra Emiraterne i Systematics kampstyringssystem SitaWare, selv om Emiraterne bliver beskyldt for krigsforbrydelser.

Ifølge TV 2 blev fem danske soldater nemlig sendt til Emiraterne for over halvandet år at uddanne lokal mililtær i systemet.

De danske soldtater blev udlånt som led i den danske ‘Open for business’-strategi, hvorunder det danske forsvar er forpligtet til at hjælpe danske virksomheder med eksport.

Det betyder, at de fem soldater har haft orlov uden løn i perioden, hvor de istedet fik løn af Systematic.

Amnesty peger på, at De Forenede Arabiske Emirater ikke overholder krigens love.

“Det er dybt usmageligt, dybt skadeligt, og måske noget, der kan have fået fatale konsekvenser for civile i Yemen,” siger konstitueret generalsekretær, Dan Hindsgaul.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere