Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Forsvaret hjalp Systematic med kontroversiel militæropgave: Sendte fem soldater til Emiraterne for at uddanne lokal militær i Systematic-system

Forsvaret hjalp Systematic med at træne Emiraterne i brug af Systematics kampstyringssystem SitaWare, selv om Emiraterne bliver beskyldt for krigsforbrydelser og overtrædelse af menneskerettigheder.

Det danske forsvar hjalp aarhusianske Systematic med at uddanne soldater fra Emiraterne i Systematics kampstyringssystem SitaWare, selv om Emiraterne bliver beskyldt for krigsforbrydelser.

Ifølge TV 2 blev fem danske soldater nemlig sendt til Emiraterne for over halvandet år at uddanne lokal mililtær i systemet.

De danske soldtater blev udlånt som led i den danske ‘Open for business’-strategi, hvorunder det danske forsvar er forpligtet til at hjælpe danske virksomheder med eksport.

Det betyder, at de fem soldater har haft orlov uden løn i perioden, hvor de istedet fik løn af Systematic.

Amnesty peger på, at De Forenede Arabiske Emirater ikke overholder krigens love.

“Det er dybt usmageligt, dybt skadeligt, og måske noget, der kan have fået fatale konsekvenser for civile i Yemen,” siger konstitueret generalsekretær, Dan Hindsgaul.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere