Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Dansk virksomhed skal levere sikkert digitalt valgsystem til USA

Den danske virksomhed Assembly Voting skal bygget et nyt, sikkert valgsystem til USA, der skal hjælpe med at udføre sikre valg gennem borgernes mobiltelefoner.

Virksomheden Assembly Voting skal levere et nyt digitalt valgsystem til USA med hjælp fra superinvestoren Bradley Tusk

Den amerikanske rigmand vil gennem sin fond, Tusk Philanthropies, finansiere den danske it-virksomheds løsning, hvor brugerne skal have mulighed for at stemme gennem en app på deres telefon.

Det skriver Børsen.

Løsningen er end-to-end krypteret, og dermed sigter den danske it-virksomhed efter at gøre op med et af de meste centrale problemer med det nuværende digitale valgsystem i USA nemlig sikkerheden.

“Vi kan virkelig mærke, hvordan efterspørgslen både til private og offentlige valg stiger. Med det amerikanske valgprojekt flyttes barren endnu et skridt, og det er klart, at hvis det lykkes med at udvikle en løsning, der styrker valgdeltagelsen i USA, så vil det også blive interessant i resten af verden,” siger direktør i Assembly Voting Jacob Gyldenkærne til avisen.

Det er flere gange blevet bevist, hvordan digitale amerikanske valgmaskiner kan hackes relativt simpelt.

Professor på IT Universitetet Carsten Shürmann har tidliger bevist, at det kan lade sig gøre at påvirke amerikanernes valg gennem valgmaskinerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere