Artikel top billede

Dansk virksomhed skal levere sikkert digitalt valgsystem til USA

Den danske virksomhed Assembly Voting skal bygget et nyt, sikkert valgsystem til USA, der skal hjælpe med at udføre sikre valg gennem borgernes mobiltelefoner.

Virksomheden Assembly Voting skal levere et nyt digitalt valgsystem til USA med hjælp fra superinvestoren Bradley Tusk

Den amerikanske rigmand vil gennem sin fond, Tusk Philanthropies, finansiere den danske it-virksomheds løsning, hvor brugerne skal have mulighed for at stemme gennem en app på deres telefon.

Det skriver Børsen.

Løsningen er end-to-end krypteret, og dermed sigter den danske it-virksomhed efter at gøre op med et af de meste centrale problemer med det nuværende digitale valgsystem i USA nemlig sikkerheden.

“Vi kan virkelig mærke, hvordan efterspørgslen både til private og offentlige valg stiger. Med det amerikanske valgprojekt flyttes barren endnu et skridt, og det er klart, at hvis det lykkes med at udvikle en løsning, der styrker valgdeltagelsen i USA, så vil det også blive interessant i resten af verden,” siger direktør i Assembly Voting Jacob Gyldenkærne til avisen.

Det er flere gange blevet bevist, hvordan digitale amerikanske valgmaskiner kan hackes relativt simpelt.

Professor på IT Universitetet Carsten Shürmann har tidliger bevist, at det kan lade sig gøre at påvirke amerikanernes valg gennem valgmaskinerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere