Artikel top billede

ITU-lektor hackede amerikansk valgmaskine på få minutter

Maskinen WinVote 2000 er blevet brugt til at registrere stemmer ved en række amerikanske valg. Dansk ITU-lektor hackede den på få minutter.

Det tog ikke Carsten Schürmann mere end et par minutter at hacke en amerikansk valgmaskine, der er blevet brugt til tre præsidentvalg mellem 2003 og 2015.

Scürmann er lektor ved it-universitetet i København og leder forskningsprojektet DemTech, der undersøger mulighederne for at hacke valg.

”Jeg har sådan en maskine stående på mit kontor, fordi vi har kigget på sikkerheden på den før. Jeg kendte sårbarhederne og vidste, at den var usikker,” siger han til Finans.

Maskinen, WinVote 2000, blev taget ud af drift i 2015, fordi den simpelthen var for dårligt sikret. Den kører en version af Windows XP, der ikke er blevet opdateret siden kort efter lanceringen i 2003, og adgangskoden til den indbyggede wifi-forbindelse, der ikke kan slukkes (!) er abcd.

”Det er den mest usikre maskine, vi har set, så det er fint, at den ikke længere er i brug. Men den blev brugt til tre præsidentvalg og alle de andre valg i den periode. Vi ved ikke, om de blev hacket, mens de blev brugt. Og det var noget, man kunne gøre trådløst, altså ved at sidde i en bil uden for valgstedet med sin laptop og ændre resultaterne,” siger Carsten Schürmann, der uden problemer kunne ændre stemmefordelingen i WinVote 2000.

Russiske hackere angreb valgsoftware

Selvom WinVote 2000 er fortid i amerikansk demokrati, forsøger hackere dog stadig at angribe den digitale valghandling.

En lækket NSA-rapport afslørede i juni måned, at den russiske militær-efterretningstjeneste Russian General Staff Main Intelligence Directorate (GRU) udførte hackerangreb mod en amerikansk software-leverandør op til præsidentvalget i 2016.

GRU udførte målrettede phishing-angreb på mere end 100 amerikanske valgtilforordnede, men det er uklart, hvor meget succes, efterretningstjenesten havde med angrebene.

Læs også: Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikanskpræsidentvalg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.