Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk skal grave kæmpe-tunnel under Las Vegas / Tyve brød ind i Coolshops lager: Taget på fersk gerning / Lego sender millioner ind i amerikansk spilplatform

Elon Musk skal grave kæmpe-tunnel under Las Vegas. Tyve brød ind i Coolshops lager: Taget på fersk gerning. Lego sender millioner ind i amerikansk spilplatform. Henrik Salicath får plads om bordet hos dansk softwarehus. Supermarkedskæden Tesco ramt af hackerangreb.

Godmorgen. Så blev det tirsdag, og dit tidligere nyheds-fix fra it-verdenen ligger klar.

Placeret bag skærmen sidder Rasmus Ginman, der har orkestreret dagens morgen-briefing.

I dagens udgave skal vi opdateres på et af Elon Musks projekter, se på et mislykket indbrud i det jyske og en it-investering fra legetøjsmastodonten Lego.

Velkommen til og rigtig god læselyst.

Elon Musk skal grave kæmpe-tunnel under Las Vegas

Verdens rigeste mand, grundlægger af SpaceX og stifter af Tesla. Elon Musk er kendt for mange ting, og snart vil endnu en bemærkelsesværdig bedrift gøre sig gældende.

Han skal nemlig til at grave en enorm tunnel under Las Vegas i den amerikanske delstat Nevada, det skriver Las Vegas Review Journal.

Det sker med hans transportfirma, The Boring Company, der specialiserer sig i at bygge tunneler.

Myndighederne i den amerikanske spilleby har godkendt et stort forsøgtprojekt, hvor en 47 kilometer lang tunnel skal bevæge sig under syndens by med 52 underjordiske stationer.

Det er meningen, at selvkørende Teslaer skal transportere passagere rundt i millionbyen.

Transportfirmaet har allerede foretaget et tunnelprojekt i Las Vegas. Dog i væsentlig mindre skala. Her opererer 11 Teslaer med chauffør i en tunnel på 2,7 kilometer under et af byens store konferencecentre.

Tyve brød ind i Coolshops lager: Taget på fersk gerning

Der har været ubudne gæster i Coolshops nye lagerbygning natten til søndag.

Men heldigvis nåede tyvene ikke væk med byttet før, at politiet trådte op på Loftbrovej i Nørresundby, skriver Nordjyske.

Politiet havde nemlig bemærket på petrulje, at der var lys i lagerbygningens vinduer, hvilket gav anledning til en undrende inspektion.

Her blev en to mænd på henholdsvis 20 og 22 år taget på fersk gerning i færd med at slæbe varer for 340.000 kroner ud med en form for gaffeltruck. Angiveligt i retningen af en mistænkson lastbil placeret i nærheden.

Den tredje indbrudstyv stak afsted ved politiets ankomst, men han blev senere fanget 700 meter ved hjælp af en politihund. Han nåede kun til en tankstation nær byens Kvickly-forretning.

Lego sender millioner ind i amerikansk spilplatform

Lego Ventures investerer millioner af kroner i den amerikanske spilplatform Piepacker.

Fonden, der er Legos investeringsselskab, fører an i serie A-investeringsrunden, der tilsammen sender 12 millioner dollar, eller 77 millioner kroner, ind i Piepacker. Det skriver Lego Ventures i en meddelelse.

Foruden Lego Ventures investerer Makers Fond og V14 Invest samt med en række andre investorer. Efter denne fundingrunde har Piepacker høstet 15 millioner kroner i kapital dette år, lyder det.

De friske millioner skal bruges til sætte smæk på væksten hos den amerikanske startup, lyder det. Blandt ved en udvidelse af platformen til flere enheder og territorier.

Selskabets spilplatform indeholder en række moderne og klassiske retro-spil i dets katalog. I frmetiden vil platformen introducere brætspil, kortspil og festspil til dets voksende kundeskare, lyder det fra selskabet.

Henrik Salicath får plads om bordet hos dansk softwarehus

Topchefen for Samesystems, Henrik Salicath, har fået en plads i bestyrelsen hos det danske software-selskab Chisa.

Chisa står blandt andet bag en softwareløsning, der giver overblik over byggeprojekter, skriver ITWatch.

Foruden Henrik Salicath, der tidligere har været topchef for Fiftytwo (det tidligere Bording Data, red.) udgøres bestyrelsen af Thomas Sehested, John Theisen og formanden Per Engsø Larsen.

Tilbage i august 2021, hvor selskabet foretog sidste bestyrelsesrokade, lød det, at Chisa står foran en global ekspansion, som den spritnye bestyrelse skulle være med til at effektuere på.

Supermarkedskæden Tesco ramt af hackerangreb

Den britiske supermarkedskæde Tesco blev i weekenden ramt af et hackreangreb, der fik selskabets hjemmeside til at gå i sort.

Det udmundede i, at kunder ikke kunne bestille dagligvarer som vanligt over Tescos website, det skriver Financial Times.

Tesco har supermarkeder i fem europæiske lande, men er størst i hjemlandet, hvor selskabet sidder på godt 30 procent af markedet.

Selskabet oplyser i forbindelse med angrebet, at der ikke er anledning til at tro, at kundernes personlige oplysninger skulle være stjålet af hackerne.

Hver uge har Tescos hjemmeside omkring 1,3 millioner kunder, lyder det.