Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fagforbund retter hård kritik mod phishing-kampagne: “Det er langt over stregen”

Ledelsen hos FGU-Danmark får nu hård kritik efter man satte gang i en phishing-kampagne, der lovede de ansatte en lønbonus på 8.500 kroner. “Det er simpelthen ikke i orden, at man som arbejdsgiver forsøger at fuppe sine medarbejdere på den måde,” lyder kritikken.

Det har udløst hård kritik, at ledelsen på uddannelsesinstitutionen FGU Danmark satte gang i en phishingkampagne blandt sine medarbejdere.

I phishingmailen bliver de ansatte lovet en lønbonus på 8.500 kroner, som tak for deres hårde arbejde, hvis de til gengæld udleverer en række personlige oplysninger.

Idéen er dog ikke blevet taget godt imod hos medarbejderne, der fik testet deres villighed til at udlevere oplysningerne.

“Det er simpelthen ikke i orden, at man som arbejdsgiver forsøger at fuppe sine medarbejdere på den måde,” siger Hanne Pontoppidan, formand for fagforeningen, Uddannelsesforbundet i en meddelelse.

Det er almindelig praksis i mange organisationer at teste medarbejdernes digitale selvforsvar med falske phishingmails, men hos Uddannelsesforbundet mener man, at ledelsen er gået over grænsen i den her situation.

“Lederne kan sørge for, at de ansatte kommer på kursus og følge op på det med personalet. Men man narrer ikke medarbejderne sådan her. Det er langt over stregen, lyder det fra formanden.

Hanne Pontoppidan anerkender, at det er en god idé at klæde medarbejderne på til at håndtere den her type situationer, men hun mener, at den metode ledelsen har brugt er helt uden for skiven.

“(Det er, red.) ude af proportioner for en sektor, hvor lærerne i forvejen er slidt helt ned af det store arbejde, de har udført, med at få en helt ny institutionstype op at stå.”