Artikel top billede

På trods af medarbejdsprotester: Nu øjner Google kæmpe cloudkontrakt med det amerikanske forsvar

Google er på vej til at kaste sig ind i kampen om en kæmpe cloud-kontrakt til et amerikanske forsvar.

Google er i øjeblikket på nippet til at byde ind på en stor kontrakt om et nyt cloudsystem til det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Det skriver New York Times

Interessen for den nye kontrakt kommer på trods af, at der blandt dele af Googles medarbejdere gennem de seneste år været protester mod, at selskabets teknologi anvendes militær.

For tre år valget Google endda at droppe fornyelsen af en kontrakt med Pentagon efter protester blandt medarbejderne.

Møde med forsvarstop

Ifølge avisen mødte Googles cloud-chef Thomas Kurian tidligere på ugen topfolk fra det amerikanske forsvar, og til New York Times oplyser Google, at selskabet forsvaret ønsker at servicere offentlige kunder herunder forsvarskunder.

Den nye kontrakt kendt under navnet Joint Warfighting Cloud Capability, og den skal modernisere Pentagons cloud-setup og understøtte brugen af kunstig intelligent.

Kontrakten er en afløser for den såkaldte Jedi-kontrakt, som Pentagon annulerede tidligere på året efter, at den førte til et juridisk slagsmål mellem Microsoft og Amazon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere