Artikel top billede

På trods af medarbejdsprotester: Nu øjner Google kæmpe cloudkontrakt med det amerikanske forsvar

Google er på vej til at kaste sig ind i kampen om en kæmpe cloud-kontrakt til et amerikanske forsvar.

Google er i øjeblikket på nippet til at byde ind på en stor kontrakt om et nyt cloudsystem til det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Det skriver New York Times

Interessen for den nye kontrakt kommer på trods af, at der blandt dele af Googles medarbejdere gennem de seneste år været protester mod, at selskabets teknologi anvendes militær.

For tre år valget Google endda at droppe fornyelsen af en kontrakt med Pentagon efter protester blandt medarbejderne.

Møde med forsvarstop

Ifølge avisen mødte Googles cloud-chef Thomas Kurian tidligere på ugen topfolk fra det amerikanske forsvar, og til New York Times oplyser Google, at selskabet forsvaret ønsker at servicere offentlige kunder herunder forsvarskunder.

Den nye kontrakt kendt under navnet Joint Warfighting Cloud Capability, og den skal modernisere Pentagons cloud-setup og understøtte brugen af kunstig intelligent.

Kontrakten er en afløser for den såkaldte Jedi-kontrakt, som Pentagon annulerede tidligere på året efter, at den førte til et juridisk slagsmål mellem Microsoft og Amazon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital