Artikel top billede

Viasat køber Inmarsat for 48 milliarder kroner: Får 8.000 medarbejdere og 19 satelitter under sine vinger

Viasat overtager konkurrenten Inmarsat i kæmpe-handel for at ruste sit bredbånds-netværk og gøre det klar til blandt andet 5G.

Amerikanske Viasat køber det britiske satelitt-selskab Inmarsat i en kæmpehandel til omkring 48 milliarder kroner.

Viasats opkøb af den britiske konkurrent betyder, at selskabet kommer til at råde over i alt 19 satelitter. Yderligere 10 satelitter er for tiden under konstruktion og ventes i kredsløb inden for de kommende tre år.

Selskaberne meddeler, at fusionen kommer til at skabe en “ny førende global kommuniations innovator’ med fokus på IoT og bredbånds-tjenester.

Viasat får efter opkøbet omkring 8.000 medarbejdere fordelt på 90 kontorer verden over.

“Det kombinerede selskab vil integrere spektrum, satellit og land-baserede [‘terrestial,’ red] aktiver til et globalt høj-kapacitets netværk, der kan levere overlegne services til de hurtigt-voksende kommercielle og statslige sektore,” lyder det fra selskaberne.

Viasat lover højere hastigheder, større båndbredde og større tilgængelighed i eksempelvis krævende lokationer som lufthavne og havne.

Inmarsat står blandt andet bag et netværk, som ifølge selskabet kan sikre 5G fra satelitterne.

Dette netværk kaldes for ‘Orchestra.’ Inmarsat har tidligere meddelt, at selskabet vil investere næsten en milliard kroner i udviklingen af netværket - blandt andet via opsendelsen af 150 satelitter i ‘low orbit.’

Du kan læse mere hos Inmarsat her.