Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Endnu et massivt krypto-forbud tager form: Langt de fleste kryptovalutaer bandlyses

Kryptovalutaernes dage synes at være talte i Kina og nu snart også Indien.

Indien vil følge i Kinas fodspor og indføre et omsiggribende forbud af en lang række kryptovalutaer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed vil endnu en af klodens mest folkerige lande forbyde adgang til kryptovalutaer såsom bitcoin og ethereum.

Det fremgår af den indiske regerings seneste lovforslag på området, som har ’kommercielt drevne kryptovalutaer’ i sigtekornet.

I lovforslaget åbner regering dog en kattelem op for enkelte kryptovalutaer og blockchain-baserede teknologier, lyder det.

Trækket udløste et stort frasalg af kryptovalutaer blandt indiske investorer, hvor blandt andet stable-coin tether fik barberet en fjerdedel af sin værdi op mod den indiske rupee.

Fra en af landets førende krypto-børser, WazirX, lyder det, at voldsom handelsaktivitet ovenpå lovforslaget fremlæggelse førte til forsinkelser på både hjemmeside og app.

Indiens kryptoforbud har været under opsejling siden foråret 2021, hvor et lovforslag dengang truede alle former for kryptovalutaer.

I Kina møder kryptovaluter også trange kår siden centralbanken i september måned nedlagde et forbud mod al handel med kryptovalutaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere