Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Polestar PR)

Ugen i tech: Polestar 3 tager form – her er første smugkig / Årets mest populære app kom fra… det offentlige / VW’s kult-elbus toner frem på spionfotos

Ugen i tech: Polestar 3 tager form – her er første smugkig / Årets mest populære app kom fra… det offentlige / VW’s kult-elbus toner frem på spionfotos

Den svensk-kinesiske bilproducent med Volvo-aner er på nippet til at være klar med sin første rendyrkede SUV: Polestar 3.

Bilen skal udvide selskabets modelprogram med en elbil med fuldvoksne dimensioner til at konkurrere med Teslas Model X, Mercedes EQC, BMW iX eller Audi E-tron.

Hvordan bilen vil tage sig ud er netop afsløret, selvom kamuflage-beklædning gør det svært at tyde hvordan bilen vil tage sig ud, når den debuterer i handlen en gang i 2022.

Bilen er bygget ovenpå selskabets Scalable Product Architecture (SPA2) som i forvejen driver selskabets Polestar 2, mens også modeller som XC40 og C40 Recharge hos søsterselskabet Volvo, skriver netmediet The Verge.

Polestar-familien står ifølge verserende planer til at bliver udvidet med en kompalt-SUV i 2023, Polestar 4 samt en sports-coupé baseret på det lovende ’Precept’ koncept en gang i 2024.

At 2021 har været endnu et år i corona-pandemiens skygge, afspejler sig årets kåring af Apples årlige kåring af ’App Store Awards’ årgang 2021.

Sammen med denne kommer en topliste over de mest hentede app i Apples app-butik, som i den grad har været præget af offentlige løsninger som oftest er blevet mere relevante under den verserende pandemi.

Oftest hentede gratis-apps til iPhone:

  1. Coronapas
  2. MinSundhed
  3. Kørekort
  4. Sundhedskortet
  5. NemID codeapp
En anden top 10 app, der kan nyde af et corona-boost er Microsofts chat- og samarbejds app Teams, som figurerer på sjettepladsen.

Blandt de betalte apps, er et gennemgående tema enten kommende eller nybagte forældre. Apps med netop den målgruppe i sigtekornet tegner sig for de første podiepladser.

Oftest købte betalings-apps til iPhone:

  1. The Wonder Weeks
  2. Gravid – følg udviklingen
  3. Min baby – det første år
  4. Procreate Pocket
  5. Loeberute.dk

VW’s kult-elbus toner frem på spionfotos

En anden længe ventet elbil er Volkswagen-gruppens bud på en eldreven minibus.

De første koncept-biler, kaldet iD.Buzz skabte store forhåbninger om et frisk pust i et meget utilitaristisk format, da der var lykkedes at genskabe minder til selskabets charmerende ’rugbrød’ fra 60’erne.

De første spionfotos af en eventuel ID.Buzz som mediet Motor1 er kommet i hænde, vil dog skuffe dem ,der har håbet på endnu en kultbus fra selskabet.

Ud fra de lækkede fotos ligner den kommende el-bus meget selskabets nuværende multivan og dennes professionelle pendant VW transporter.

Bilen forventes at hvile ovenpå selskabets MEB-platform, som i dag er den der driver selskabets ID.3, 4 og 5 modeller frem med motorer på mellem 150 og 299 hestekræfter. Batteripakken kan ifølge mediet få lov til at vokse til op til 100 kWh, hvilket skulle kunne tilbyde op til 550 kilometers rækkevidde.