Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / Vestas)

Her er hackergruppen, der har fået ram på Vestas

Det er hackerhruppen LockBit, der har ramt Vestas med ransomware 19. november. Det bekræfter vindmølle-producenten nu. Se her de vigtigste detaljer om den globalt begrygtede hackergruppe.

Vindenergi-producenten Vestas sætter navn på den hackergruppe, som de mener, har angrebet virksomhedens systemer med ransomware.

Det er tilsyneladende den russiske hackergruppe Lockbit, der har ramt og som nu afpresser Vestas. Det bekræfter selskabet overfor DR.

Vestas har desuden oplyst, at hackerne har haft held med at stjæle data, som er blevet tilbudt en tredjepart.

Lockbit har givet vindmølle-virksomheden en tidsfrist på lidt mere end et døgn til at betale en løsesum.

Hvor meget Lockbit har afkrævet virksomheden, vil Vestas ikke oplyse.

LockBit

Lockbit er en af de globalt kendte hackergrupper. Tilbage i august i år gik gruppen målrettet efter konsulenthuset Accenture i et ransomware-angreb.

Kort efter var 2.400 filer stjålet fra Accenture sat til salg på darkweb. Som våben brugte de LocBit 2.0-ransomwaren, og sikkerhedselskabet Cybel skrev i den forbindelse, at 2.500 computere i huset var kompromitterede i angrebet.

Ifølge gruppen selv kunne dette angreb lade sig gøre, fordi de fik hjælp af en Accenture-medarbejdere.

LockBit 2.0 ransomware er en type malware, som bruger mindre end fem minutter på at implemetere en krypteringsrutine på det målrettede system, når den lander på offerets netværk.

LockBit sluttede sig til ransomware-as-a-service (RaaS)-markedet i september 2019. Den er drevet af automatiserede processer til hurtig spredning på tværs af offernetværket, identifikation og låsning af værdifulde systemer.

LockBit-angreb efterlader få spor til efterfølgende analyse, da malwaren indlæses i systemhukommelsen. Logfiler og understøttende filer fjerner den selv under udførelse.

I en rapport fra Center for Cybersikkerhed fra oktober i år har LockBit "været i stand til at rekruttere hackere via forummet Russian Anonymous Marketplace (RAMP), der sandsynligvis er etableret af tidligere RaaS- bagmænd. RAMP rekrutterer aktuelt medlemmer fra Exploit og XSS og skaber således et ideelt mødested for RaaS-hackere og -bagmænd.”

Gruppen har endog været så meget i mediernes søgelys, at medlemmer af gruppen har deltaget i interviews i en række medier, hvor de blandt andet har reklameret for deres RaaS-platform.

Her afslørede hackeren ‘Aleks’ nogle af sine metoder i hans arbejde med at angribe virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere