Artikel top billede

Det kunne lige så godt være Danish Design. Alt fra stroppen til stoffet omkring højttaleren er af meget høj kvalitet. (Foto: Harman International) (Foto: All Rights Reserved / Trinette Reed)

Test: Harmans Citation 200 er en elegant musikformidler til en fornuftig pris - men der er irriterende elementer

Harmans Citation 200 kan både levere flot underspillet design og kombinere det med vellyd i både ude- og inde.

Harmans Citation 200 er noget så sjældent som en trådløs bærbar højttaler, der kan stå i designerhjemmet og stadig levere god lyd.

Og vel at mærke uden, at du skal betale "designer-pris" for herligheden. 3.000 kroner er akkurat godkendt, når alt er målt og vejet.

Mere om det senere.

For først og fremmest er det lykkedes for ingeniørerne på en meget enkel måde at bygge den klump til en højttaler, som de fleste faktisk mener er ganske nydelig.

Design med mening

Det ligger ikke så meget i det næsten runde design i den 22 centimeter høje enhed. Det er ret ordinært, men mere, at der er noget, der minder om tyndvævet møbelstof hele vejen rundt om højttaleren flankeret af en strop af ægte læder.

På den måde kan du hive den op ad opladeren og tage den med, hvor du vil.

Og læderstroppen er også i en kvalitet, som vi normalt forbinder med interiøret i en klassisk engelsk bil. Godt gået.

Det er altså et design, der i virkeligheden er ret flot. Uanset om du vælger den i mørk eller lys stof variant. Og kort sagt lige så godt kunne være designet i Danmark af et møbelhus.

En rund enhed har i øvrigt den fordel, at den er stiv og ikke har lige sider. I hi-fi sprog betyder det færre resonanser i kabinettet og i teorien bedre lyd.

Neutralt og flot lydbillede

Trods designet spiller Citation kun fremad, men spreder lyden godt. Lydbilledet er meget neutralt og når det kræves, kan den også levere god bas. Ikke tung, men fint nuanceret.

Det, der gør den attraktiv rent lydmæssigt, er dens neutralitet. Det lyder måske umiddelbart kedeligt, men giv den et godt streaming-signal, og den kvitterer med at gengive lyden usminket. Som den er indspillet.

Så især akustisk musik fra en god streaming tjeneste leveres med flot klang og endda antydning af at kunne høre instrumentets overtoner og udklingning.

Tale er særdeles klar, så lytter du til DR1 hele dagen, er den en klar vinder.

Til festbrug kan den parres med andre højttalere i Citation-serien.

Men da den vejledende pris på denne er små 3.000 kroner, bliver det hurtig en dyr fornøjelse. Og her kan du finde bedre løsninger.

Citation 200 er bedst alene som en god og flot bygget trådløs højttaler, der med sin IPX 4-certificering også kan tages med udenfor.

Google på godt og ondt

Alt er dog ikke godt. Batteritiden på otte timer er lige i underkanten. Det er dog fint med en lader, der står, så du blot sætter højttaleren til at "koge," når der skal lades.

Når du tænder højttaleren, tager det lang tid, inden den er klar. Vi taler 20-25 sekunder, men det opleves længere, når du står og venter.

Den håndterer både Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay, Chromecast og stemmestyring via Google. Denne del klarer den godt, og den reagerer hurtigt.

Du kan slukke for mikrofonen via knap bagpå. Fint nok. Men det betyder, at du får at vide via flink damestemme (og på dansk), at mikrofonen er slået fra. Det gør den hver gang, du tænder, og det er voldsomt irriterende.

Trods minuspunkterne er den samlede pakke fra Haman bestemt godkendt til det "voksne" hjem, hvor både design, vellyd og funktionalitet skal spille.


Loading ikon