Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Konkurrencerådet griber ind over for softwareleverandør / Pleo-folks nye startup har rejst millioner i seed-runde / Tidligere Netflix-chef skal i fængsel for bestikkelse

Morgen-briefing: Konkurrencerådet griber ind over for softwareleverandør / Pleo-folks nye startup har rejst millioner i seed-runde / Tidligere Netflix-chef skal i fængsel for bestikkelse / Københavnsk fintech-startup rejser godt 37 millioner kroner / Veeam udnævner Anand Eswaran til CEO / Reddit vil på Børsen

Mornings ... og velkommen til ugens sidste briefing fra Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd. Niels Veileborg ønsker på vegne af redaktionen vores læsere en god weekend.

Konkurrencerådet griber ind over for softwareleverandør

Konkurrencerådet griber ind over for Wolters Kluwer Danmark, som leverer software til personlig skatteberegning.

I en række af virksomhedens leveringsaftaler har Wolters Kluwer anvendt vilkår om uopsigelighed i op til tre år og fire måneder og/eller vilkår om, at rabatter var betinget af, at kunderne indgik en flerårig aftale.

Det vil være en overtrædelse af konkurrenceloven, hvis en virksomhed er dominerende og har vilkår, som er egnet til at holde konkurrenter ude af markedet.

Wolters Kluwer har tilbudt at fjerne de mulige problematiske aftalevilkår. Desuden fjerner Wolters Kluwer sit vilkår om, at rabatter er betinget af, at aftalen er flerårig.

Rådet har ikke taget stilling til, hvorvidt Wolters Kluwer har overtrådt konkurrencereglerne.

Pleo-folks nye startup har rejst millioner i seed-runde

Den danske tech-startup Weld, der blev etableret i januar 2021, har netop rejst 30,2 millioner kroner i en seed-runde. Samtidig har virksomheden lige rundet 30 medarbejdere.

Bag Weld står de tidligere Pleo-medarbejdere Jonas Thordal, Jakob Skytte og Jakob Kristensen, har udviklet en alt i en-dataplatform, hvor virksomheder kan bygge kraftfulde datamodeller og metrikker med unikke dataskabeloner, der muliggør virksomhedsindsigt og hurtig beslutningstagning samt styring og strømlining af alle data-workflows.

I 2022 planlægger Weld at udvide med kontorer i New York og London. Inden årets udgang sigter selskabet efter at være 75 medarbejdere.

Tidligere Netflix-chef skal i fængsel for bestikkelse

Den tidligere Vice President i Netflix-chef, Michael Kail, skal to et halvt år i fængsel for at modtage bestikkelse og returkommission fra it-leverandører som betaling for at godkende lukrative millionkontrakter med Netflix. Det skriver AP.

Michael Kail var chef for Netflix’ internet technology department, og han modtog ifølge anklagerne over en halv million dollars i returkommission samt lukrative aktieoptioner mod at godkende kontrakter med ni forskellige it-leverandører i perioden februar 2012 til juli 2014.

Michael Kail skal tilbagebetale 700.000 dollars samt betale en bøde på 50.000 dollars.

Københavnsk fintech-startup rejser godt 37 millioner kroner

Den københavnsk fintech-startup Risika A/S rejser fem millioner euro i
investeringsrunde med Seed Capital, medinvestorer og nuværende aktionærer.

Det er Seeds største seed-stadie-investering til dato, og pengene skal bruges
på international vækst samt produktudvikling.

Risika blev etableret i 2017 af tre fintech-iværksættere for at udfordre status quo inden
for finansiel risikostyring. I dag har selskabet kontorer i København og Bulgarien. Risika benytter machine learning til at hjælpe nordiske B2B-virksomheder med at
forudsige betalende og ikke-betalende kunder og samtidigt identificerer flere
ideelle kunder.

Veeam udnævner Anand Eswaran til CEO

Anand Eswaran, tidligere President og COO for RingCentral og Corporate Vice President for Microsoft, er ny CEO for Veeam.

Veeam leverer backup-, gendannelses- og datahåndteringsløsninger og er også meget aktiv på det danske marked.

William H. Largent (Bill Largent) træder tilbage som administrerende direktør for at fokusere på sin rolle som bestyrelsesformand.

Reddit vil på Børsen

Det sociale medie Reddit vil noteres på børsen. Det skriver BBC.

Reddit modtog i august en kapitaltilførsel på 700 millioner dollars til en valuation på over 10 milliarder dollars.