Artikel top billede

Microsoft og Google dropper CES - messeledelsen kræver nu vaccination for deltagelse

De store techfirmaer stormer mod udgangen af den toneangivende tech-messe. Covid-19 medførte aflysning i 2021, men arrangørerne fastholder at 2022-versionen vil blive afholdt d. 5. januar.

Den traditionsrige amerikanske CES-messe oplever pt. kø ved udgangen - allerede før messen slår dørene op i Las Vegas 5. januar.

Messen, der har rødder tilbage til 1967, har traditionelt tiltrukket nogle af de største tech-navne, som benyttede det store flerdages event til at vise nye løsninger.

De seneste årti har CES dog, i lighed med messer som IFA, Cebit og Computex mistet sin centrale betydning i takt med at de store tech-firmaer som Apple, Nvidia, Salesforce, Microsoft, SAP, Google, Facebook/Meta og AWS selv afholder kæmpe-konferencer, hvor centrale produkter afsløres, når det passer ind i firmaernes kalender.

CES i starten af januar er dog stadig en af de toneangivende datoer inden for tech, og over 180.000 mennesker lagde vejen forbi i 2019.

I 2022 ser det dog noget sværere ud. Lige op til jul meldte firmaer som T-Mobile, Facebooks moderselskab Meta, Amazon, Twitter og Pinterest afbud.

Derefter var det så Intel, Google og General Motors d. 23. december.

Og juleaften fik CES-ledelsen så julegave i form af Microsofts afbud.

CES-ledelsen i form af amerikanske Gary Shapiro holder dog stadig fast i messen, der er planlagt til at løbe fra 5. til 8. januar, og har blandt andet indført krav om vaccination af alle deltagere og sikret adgang til gratis test.

Samtidig fremhæver CES på Twitter, at de mange afbud og dermed færre deltagere er med til at gøre messen sikrere.

Computerworld vil selvfølgelig følge 2022-konferencen - på sikker afstand.

I 2021 blev CES-messen afholdt virtuelt.