Artikel top billede

De synlige blæktanke på fronten betyder at du løbende kan følge med i blækforbruget. Printeren fylder ikke meget på skrivebordet trods to papirbakker i bunden. (Foto: Canon). (Foto: Canon PR)

Test: Vi prøver noget så sjældent som en blækprinter med sexappeal

Så kom dagen, hvor selv jeg spærrede øjnene op for noget så usexet som en blækprinter. For hvor spændende er det lige at købe en nødvendighed i sit it setup, som en blækprinter?

Men Canons alt-i-en printer Maxify har ét trick i ærmet: Store synlige blæktanke, og præcist det gør den mere interessant end resten af markedet.

Jeg vedkender at min argumentation herover måske virker lidt tynd. Men efter mange år med uendeligt tests af blækprintere, er dette den første, der kan få mig til over overveje at købe en ny.

Og lad mig bare slå fast, at Canons GX750 ikke er markant bedre end pristilsvarende konkurrenter.

Men overordnet set klarer den sig blandt de bedste.

Prisen er 5199 kroner og med i prisen er ikke mindst blæk til første påfyldning.

De synlige blæktanke gør en forskel

Det er ultra enkelt at fylde beholderne. Fire farver sættes i hver sin studs og i løbet af få minutter er du kørende. Der er mere blæk til den sorte og på fronten kan du nu tydeligt se de fire farver.

Og selvom det er et billigt trick, så fungerer det altså ret godt, og ser egentligt også OK ud.

I teorien blæk til et par år

Fidusen ved at have store beholdere er naturligvis at du ikke skal tænke på blæk længe. Og ifølge Canon kan du da også printe mindst 6000 sider (9000 i øko mode), og 14.000 farveprint (21.000) i øko mode.

Prisen på hvert print skulle teoretisk være 0,038 øre i blæk. Om det holder, kan vi ikke svare på, da vi ikke har printet så mange tusinde sider.

Men vi kan bevidne at efter flere måneder med dagligt brug på mindst 3-4 sider om dagen. Ja, så kan vi reelt ikke se det store svind i tankene.

I følge Canon skulle den være op mod 85% billigere i ejer omkostninger sammenlignet med de ti bedste laserprintere på markedet.

Det er lidt af en påstand, men alene strømforbruget i en laser målt mod en blækprinter, taler for at der kan være hold i påstanden.

Small footprint

Det fine ved Canon er at den fylder meget lidt. Faktisk kun 39,9 x 41 centimeter og 31 centimeter i højden.

Og her skal tages med i ligningen, at den har to papirbakker med plads til 100 ark i hver. Og i øvrigt en ekstra papirbakke bagerst til for eksempel fotopapir.

Scanner/kopi funktionen har arkføder, så du let kan tage mange kopier og denne del fungerer godt. Vi noterer også med glæde at den er fint støjsvag.

Printeren har ikke et større footprint end mange alt i en printere med færre funktioner. Og her får du som sagt flere papirbakker og masser af blæk. Ret godt gået og fint praktisk.

Kvik i brug

Canon er godkendt på hurtighed. Første side er ude på under 10 sekunder. Det er godkendt uden at imponere. Til gengæld er de første 10 sider i sort/hvid er klar på 25 sekunder. Det uanset om vi brugte kablet eller trådløs print

Opsætningen og første ibrugtagning er også lige efter bogen. Der er trykfølsom skærm og den medfølgende App, så du kan printe direkte fra telefonen fungerer fint, men er set bedre.

På disse punkter er den ikke markedsførende, men bestemt blandt de bedre, når talen går på en printer til hjemmekontoret eller den mindre virksomhed.

Tekst printes pænt og skarpt. Billeder klarer den fint uden at imponere. Det er bestemt ikke dens force. Til præsentationer i farver er den mere på hjemmebane

Så den kan da bestemt bruges som fotoprinter på fotopapir. Men her finder du bedre løsninger i andre printere med fokus på fotoprint.

En brandgod ide.

For det er som en allround printer til dig, der har mange og forskellige behov, Maxify skal ses.

Men både som privat og som mindre virksomhed er den interessant. Og tanken omkring påfyldnings tanke er da også perfekt i en tid, hvor vi har fokus på bæredygtighed.

Hvordan det holder i virkeligheden efter års brug, er vanskeligt at sige. Men tanken om, at du kun skal skifte toner og ikke plastikbeholdere er god.

Og at det fungerer, understreges af, at jeg ikke én gang i den lange testperiode havde behov for at rense printdyserne. Det til trods for, at der kunne gå uger uden den blev brugt.

Derfor - til prisen på 5199 kroner er denne printer genial. Til ren privatbrug lidt kostbar og her kan den mindre GX6050 til 3949 kroner være et bedre alternativ.

Der er gode konkurrenter, den ikke slår med længder. Men præcist de punkter, der adskiller den, betyder at det er en jeg klart vil anbefale til hjemmekontoret eller den mindre virksomhed.


Loading ikon