Artikel top billede

(Foto: Asus PR)

CES 2022-oversigt: Her er årets vildeste og skøreste laptops

CES 2022 er igen i år leveringsdygtig, når det gælder lækre og spøjse arbejdsmaskiner.

Elektronikmessen CES er i fuld sving i Las Vegas, hvor både pc- og komponentproducenter nærmest vælter over hinanden med produktnyheder, i hvad der ligner en usædvanlig rig årgang.

Her har både Intel, Nvidia og AMD været ude med store nyheder, som alle giver løfter om løftede performance-højder og længere driftstider i årets kommende bærbare.

Det er blevet til dusinvis af nye enheder - men med mange gengangere.

Vi har derfor taget vores udpluk af de bedste, fedeste men også skøreste bærbare maskiner, som årgang 2022 af CES har at byde på.

Dell XPS 13 Plus

Dells famøse XPS-serie er blevet en ny, endnu mere raffineret variant rigere med en ’Plus’ model, som får barberet endnu mere af kanterne omkring displayet, mens der bliver eksperimenteret omkring tastaturet.

I stedet for den klassiske række funktionsknapper, har Dell skiftet tasterne ud med en stribe touchfølsomme flader med lysende knapper. Det ser nydeligt ud, men vender ikke op og ned på, hvordan bærbare anvendes.

Mere håndgribeligt er det, at der nu klemmes kraftigere Intel Core-processorer, som får lov til at bruge 28 watt, dobbelt så meget som tidligere. Sammen med den spritnye 12. generations Core-processorer fra Intel og en lovende 4K-skærm.

HP Elite Dragonfly G3

Næste lovende sag ved CES 2022 står HP for med en tredje revidering af sin Elite Dragonfly, som får sig et større 13,5 tommer 3K-skærm i 3:2 format med OLED-farver og -kontrast.

Dertil kommer seriens kendetegn såsom et nydeligt forarbejdede materialer og en ultra lav vægt på under et kilo. Kræfterne sikres af 12. generations Core-processorer fra Intel.

HP overrasker ved endda også at tilbyde maskinen som en Chromebook – og premium-Chromebooks bliver dermed lidt mindre af en sjældenhed.

Lenovo Thinkpad Z13 og Z16

Mens de øvrige producenter forsøger med mere eller mindre kreative kreationer, holder Lenovo fast i, at konservative dyder skal herske i sin ThinkPad-serie.

Seneste skud fra stammen, Z13- og Z16-modellerne får dog eksperimenteret mere end sædvanligt med nye materialer i konstruktionen. Således vil du finde blandt andet genbrugsmaterialer i aluminiumskabinettet, mens det tilmed vil være flader i simili-læder på strategiske steder.

Selve maskinerne får også en glimrende teknisk overhaling med 16:10 OLED-skærme og de stærke Ryzen 6000 PRO-processorer i maskinrummet.

Asus Zenbook 17 Fold

I det langt mere utraditionelle hjørne finder man Asus’ bud på en bærbar, Asus Zenbook Fold 17, som dybest set slet ikke er en bærbar, men rettere er en tablet, der kan folde sammen på den lange led.

Det giver mulighed for at klappe enheden helt op og få den til at strække sig over 17 tommer, mens den i foldet tilstand byder på to gange 12,5” skærme.

Anordningen kan samtidig klappes ud i alskens måder og anvendes sammen med et tilhørende trådløst tastatur, hvilket gør enheden anvendelig i en bred vifte af forskellige opgaver.

Selve maskinen drives frem af 12. generations Core-processorer og ender med en slutvægt på 1,7 kilo, hvilket gør den til en af de letteste 17” bærbare på markedet.