Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Facebook napper 100 it-specialister fra Microsoft til at bygge metaverset

Omkring 100 it-folk, der arbejder med AR hos Microsoft, har forladt selskabet til fordel for Facebooks moderselskab Meta. Begge it-giganter konkurrerer om at bygge det såkaldte metaverse, hvor AR-teknologien er en afgørende komponent.

Kampen om at bygge metaverset raser blandt verdens største it-virksomheder, men Microsoft har taget et massivt slag efter, 100 medarbejdere har forladt selskabet.

De ansatte arbejdede på Microsofts AR-briller, og har i stor stil forladt selskabet til fordel for Facebooks moderselskab Meta, der også arbejder på at bygge produkter inden for AR.

Det skriver det amerikanske medie The Wall Street Journal.

AR-teknologien er en central del af metaverset, som Mark Zuckerberg og Microsofts topledelse i løbet af det forgangende år har talt meget varmt om.

Meta med Mark Zuckerberg i spidsen er nemlig for tiden på jagt efter de bedste it-folk, som skal være med til at opfylde selskabets plan om at skabe fremtidens internet i form at et stort metaverse.

Det fik for nyligt Apple til at uddele kæmpe bonusser til en række nøglemedarbejdere for netop at sikre, at de ikke forlader selskabet til fordel for konkurrenterne.

Microsoft har også kastet sig ind i metaverset med en større opgradering af Microsoft Teams, hvor det fremover skal være muligt at møde sine kollegaer i form af et hologram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere