Computerworld-læsere tiltalt som hackere

Straffesagen mod fire mænd, der for to år siden var med til at lægge betalingssystemet Valus ned, er gået igang. Mændene fulgte en anvisning på Computerworld Onlines debatforum og står nu tiltalt som hackere.

Fire læsere af Computerworld Online var mandag i Københavns Byret, hvor de stod tiltalt som edb-hackere, skriver Ritzau.

De fire er tiltalt for at hacke en hjemmeside, der tilhører det norske it-firma Netaxept.

Retssagen kommer to år efter, at Foreningen af Danske Internet Medier lancerede sit nye system til mikrobetalinger, Valus, som Netaxept stod bag.

Debatforum i centrum

Efter præsentationen opstod dengang hurtigt en debat om sikkerheden i Valus på Computerworld Onlines debatforum.

Det fik en læser - der arbejder som it-udvikler - til at beskrive, hvordan man meget simpelt kunne lægge Valus' hjemmeside ned på grund af en sikkerhedsfejl i systemerne.

Han er nu en af fire mænd, der står tiltalt som hacker.

- Jeg gjorde det for at illustrere, hvor slemt det stod til med sikkerheden. Der skulle ikke mere til, end at en person kunne lægge hele databasen ned med en browser, forklarede han ifølge Ritzau i retten.

Han tilføjede, at han ikke forventede, at nogen ville følge hans anvisninger, fordi debatforummet er rettet mod professionelle brugere.

Mindst tre fulgte anvisningen

De andre tre tiltalte i retssagen er dog netop personer, der fulgte it-udviklerens anvisninger og dermed var med til at lægge betalingssiden ned.

Den ene af dem forklarede, at han anså det som usandsynligt, at han kunne få en server til at gå ned blot ved at bede om en bestemt hjemmeside.

- Men der må åbenbart have været noget om snakken, for der kom en side frem, hvor der stod noget med "shutdown". Jeg havde ikke hørt noget lignende. Det er jo vanvid, sagde han ifølge Ritzau i retten.

En femte mand blev dømt allerede i november 2002. Den 28-årige mand fik en betinget dom uden straffastsættelse for at have forsøgt at hacke Valus og for at hacke Computerworld Online.

Dommen betød, at der kun ville blive udmålt en straf for hans hackeraktiviteter mod Computerworld Online og Valus, hvis han begik en tilsvarende forbrydelse inden for de næste to år.

Straffesagen fortsætter 15. november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere