Artikel top billede

Hackergruppen Anonymous erklærer Rusland krig

Første rykkede Rusland ind i Ukraine og dermed erklærede krig. Nu erklærer hackergruppen Anonymous krig mod Rusland.

Hackergruppen Anonymous, der er berygtet for flere hackerangreb - hovedsageligt mod autoritære organisationer som Scientology, den amerikanske efterretningstjeneste CIA og den islamistiske terrororganisation Islamisk Stat - har erklæret krig mod Rusland.

"Anonymous kollektivet er officielt i cyberkrig mod den russiske regering," skriver twitter-brugeren Anonymous med kontoen @YourAnonOne.

En anden bruger, som også kalder sig Anonymous, men med kontoen @YourAnonNews skriver, at "Anonymous er i øjeblikket involveret i operationer mod den russiske føderation."

Til Berlingske vurderer lektor i informationsstudier ved Københavns Universitet Lars Konzack som "troværdige nok". Han har fulgt og forsket i gruppen i flere år.

Selv om udmeldingerne er troværdige kan disse kontoer godt tilhøre en del af hacker-organisationen, som har én holdning til Rusland og den russiske præsident Vladimir Putin, mens andre dele af organisationen er af en anden holdning.

På en tredje Anonymous-twitter-konto (@YourAnonTV) er der blevet lagt billeder ud, der viser at man blandt andet har hacket det russiske statsmedie Russia Today.

Men Anonymous er ikke, hvad de engang var, mener Lars Konzack.

"Anonymous er efterhånden amatører, der arbejder mod professionelle hackere. De russiske hackere, der udtænker, hvordan de kan smadre Ukraines cyberforsvar, de er af en helt anden kaliber."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?