Artikel top billede

Hackergruppen Anonymous erklærer Rusland krig

Første rykkede Rusland ind i Ukraine og dermed erklærede krig. Nu erklærer hackergruppen Anonymous krig mod Rusland.

Hackergruppen Anonymous, der er berygtet for flere hackerangreb - hovedsageligt mod autoritære organisationer som Scientology, den amerikanske efterretningstjeneste CIA og den islamistiske terrororganisation Islamisk Stat - har erklæret krig mod Rusland.

"Anonymous kollektivet er officielt i cyberkrig mod den russiske regering," skriver twitter-brugeren Anonymous med kontoen @YourAnonOne.

En anden bruger, som også kalder sig Anonymous, men med kontoen @YourAnonNews skriver, at "Anonymous er i øjeblikket involveret i operationer mod den russiske føderation."

Til Berlingske vurderer lektor i informationsstudier ved Københavns Universitet Lars Konzack som "troværdige nok". Han har fulgt og forsket i gruppen i flere år.

Selv om udmeldingerne er troværdige kan disse kontoer godt tilhøre en del af hacker-organisationen, som har én holdning til Rusland og den russiske præsident Vladimir Putin, mens andre dele af organisationen er af en anden holdning.

På en tredje Anonymous-twitter-konto (@YourAnonTV) er der blevet lagt billeder ud, der viser at man blandt andet har hacket det russiske statsmedie Russia Today.

Men Anonymous er ikke, hvad de engang var, mener Lars Konzack.

"Anonymous er efterhånden amatører, der arbejder mod professionelle hackere. De russiske hackere, der udtænker, hvordan de kan smadre Ukraines cyberforsvar, de er af en helt anden kaliber."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere