Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Med denne app kan ukrainske borgere hjælpe med at nedskyde russiske missiler, droner og kampfly

Det ukrainske forsvar har lanceret en ny app, der lader ukrainske borgere hjælpe landets forsvar med at nedskyde fjendtlige droner, missiler og kampfly.

Det ukrainske forsvar har lanceret en helt ny smartphone-app, der lader borgerne hjælpe landets luftforsvar.

Det skriver den israelske avis Jerusalem Post.

Ifølge avisen gør appen brug af telefonens kamera til at identificere fjendtlige droner, missiler, kampfly og helikoptere.

Sådan virker appen

Appen, der har navnet ePPo, fungerer på den måde, at borgere, der eksempelvis ser et missil eller en drone, åbner appen.

Herefter vælger de hurtigt, hvilken type objekt, der er tale om og peger herefter kameraet mod objekte, hvorefter de trykker på en rød knap.

Når det sker, vil ansatte i landets luftforsvar få en notifikation om, hvor dronen eller missilet er set, og hvis observationen bliver underbygget af andre data, så kan man skyde det ned, før det rammer sit mål.

“Android-udgaven af Eppo-applikation er allerede klar til download, og nu kan allerede ukrainske borgere blive en del af vores luftforsvar,” lyder det ifølge Jerusalem Post fra det ukrainske forsvar.

Før borgerne kan komme i gang med at bruge appen, så skal de dog ifølge Jerusalem Post først gennemgå en kort godkendelsessproces.

Appen er i første omgang blevet lanceret til Android-telefoner, men det forventes, at en iPhone-udgave vil være klar i løbet af de kommende uger.